35% от над 2 милиона българи в чужбина сериозно обмислят да се върнат у нас

1
Сред изчезващите професии са тази на ключаря, обущаря - младите хора все по-рядко се ориентират към типично занаятчийски професии
Сред изчезващите професии са тази на ключаря, обущаря - младите хора все по-рядко се ориентират към типично занаятчийски професии

Сред изчезващите професии са тази на ключаря и обущаря - младите хора все по-рядко се ориентират към типично занаятчийски професии

"2022 година беше най-добрата за хората, търсещи работа от началото на промените – година на рекорден ръст на заплатите и на най-ниската безработица – малко над 4%." Това каза експертът по човешки ресурси Георги Първанов в студиото на Euronews Bulgaria.

"Имаше огромно търсене на работна ръка в областта на производството, бързооборотните стоки, търговията, селското стопанство, медици, учители – всякакви професии се търсеха. Сравнително по-стабилни бяха процесите при финансите. Недостигът на пазара на труда е от над 200 000 души," добави експертът.

"През 2003 година ще има вълна на връщащи се българи от чужбина", предвижда експертът по човешки ресурси Георги Първанов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -7
    5
    Евлоги
    Има интерес и Тесла да строят завод за новия им Cybertruck край Стара Загора, дара център на Майкрософт пък ще строят край Раднево. Ротшилд пък ще откриват център за Mergers & Acquisitions в центъра на Стара Загора! В Русе пък кво има - мебелни цехчета и бояждийници.
  • -8
    4
    Евлоги
    Долен мръсен лъжец вторият коментар, Стара Загора е пълна със завръщащи се, даже Епъл мислят да развият развоен център в Стара Загора. Изобщо Стара Загора е върхът на човешкото развитие, блатен трол от РусИ такъв.
  • 5
    3
    :)))))
    През 2003 година ще има вълна на връщащи се българи от чужбина :)))))
  • 7
    2
    Зазу
    Колко обаче от тия обмислящи завръщане искат да се върнат точно в Русе?! Точно 0%. Защото и аз на работа имам колеги завърнали се емигранти, ама те са от Стара Загора, Пловдив, Русе, но не са се върнали по родните си места, а в София за съжаление…най-много са русенци и старозагорци, а вие тука се биете кое село от двете било по-велико…и двете са бити карти.
  • 7
    1
    русенец
    Тази констатация на базата на какво изследване е?:) Стига сте приемали желаното за реално. Аман от "експерти" ! Докато бизнесът не се научи да плаща, а държавният чиновник да си върши работата , не очаквайте някой да си помисли да се връща в кочината, особено пък тези, чиито деца са израснали в НОРМАЛНА държава.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари