35 000 ирландци посещават България всяка година

0
Ирландската общност у нас наброява около 250 човека
Ирландската общност у нас наброява около 250 човека

Ирландската общност у нас наброява около 250 човека

Значението на кохезионните фондове на Европейския съюз за регионалното развитие, както и възможностите за надграждане на вече установените двустранни отношения между България и Ирландия бяха сред дискутираните теми по време на провелата се по-рано през деня среща между областния управител на област Русе Галин Григоров и посланика на Ирландия Н.Пр. Майкъл Форбс.

По време на съвместно организираната пресконференция между Посолството на Ирландия в София и Областна администрация Русе посланикът постави акцент върху това как благодарение на реализирани проекти, финансирани от Европейския съюз, Ирландия е достигнала настоящето си ниво на просперитет.

Припомняме, че днес в 12:00 часа в Регионалната библиотека беше открита изложба, включваща 13 панела със снимки и текст на български език, посветена на Джордж Бърнард Шоу. Русе е първият град след София, където настоящата експозиция бива показана, като е предвидено изложбата да остане тук цяло лято.

Интересен факт, който беше изтъкнат по време на пресконференцията е, че ирландската общност в България наброява около 200 – 250 човека, но заедно със студентите, който идват тук достига до 350.

Отделно всяка година страната, предимно родното Черноморие, бива посещавано от приблизително 35 000 ирландци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари