Галин Григоров: Кръвта вода не става!

1
Обръщение на областния управител по повод Архангелова задушница
Обръщение на областния управител по повод Архангелова задушница Снимка: bTV

Областният управител на област Русе Галин Григоров се обърна към жителите на региона по случай Архангелова задушница:

Кръвта вода не става!“ – може би тази фраза най-точно определя нашата същност! Макар и да сме не веднъж угнетявани, макар и да сме преживявали няколко национални катастрофи, макар и най-зверски да е късано парче по парче от Майка България, то никога не сме се предали духом и никога не сме позволили родно знаме да бъде пленено!

Точно затова нека днес на Архангеловден отдадем почит към паметта на хилядите герои, паднали в защита за Род и Отечество! Поклон пред тези знайни и незнайни българи, оставили костите си по бойните полета на страната, както и по белите камъни на Македония, по сипеите на Мека Црев и Гургулят, край Булаир, Чаталджа и Люлебургас, в равните полета на Добруджа – край Кубадин, Кочмар, Карапелит и езерото Туркоайа, в Завоя на Черна, край бреговете на Дойран и по скалите на Мокра планина и Галичица...

Те никога не отстъпиха от своя дълг и до последния си дъх браниха националния интерес! Техните родолюбие, самоотверженост, доблест и безстрашност ги водеха в безогледния мрак на войната, за да можем днес да се наречем свободни и единни! Нека съхраним техните завети, ценности и идеали и да се запитаме дали в моменти на изпитание сме заедно и съумяваме ли да бъдем истински патриоти!

Героите не умират! Вечна слава!”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Реших да се сдобря с жената. Викам си, що не ѝ купя рокля? Лошото е, че се събуди гадината, точно когато я мерех с рулетката.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари