3-метрови вълни погребаха сърфист край Ахтопол

0
36-годишният Ивайло се удавил пред очите на кмета на Ахтопол и много други очевидци
36-годишният Ивайло се удавил пред очите на кмета на Ахтопол и много други очевидци Снимка: Warren Ishii

3-метрови вълни погълнаха 36-годишен кайтсърфист във водите край Ахтопол.

Трагедията се разиграла малко преди 18 ч. в петък пред очите на местните жители, предаде 24 часа.

Загиналият сърфист Ивайло е от София и пристигнал в Ахтопол с приятелката си, за да пори големите вълни, които са обичайни по това време на годината.

"Докато се разхождах край пристанището, забелязах парашут в небето, който се движеше с голяма скорост. После видях и човека под него в морето, който изглежда не можеше да го контролира - морето беше страшно бурно. Беше поел курпс към Синеморец, но изведнъж платното се обърна и човекът се изгуби от погледа ми", разказва очевидец.

Един час по-късно морето изхвърлило трупа на сърфиста на брега под Гръцкото училище.

Мъжът е починал от удавяне, съобщи шефката на Съдебна медицина в Бургас Галя Милева.

Свидетел на инцидента станал и кметът на Ахтопол Станимир Димитров, който при вида на бедстващия кайтсърфист вдигнал по тревога всички служби.

"Усещах, че ще стане някакъв инцидент, защото морето беше много бурно. Веднага се обадих на полицията и пожарната да тръгнат към брега, а през това време служители на кметството даваха информация на.къде се движи мъжа", коментира Димитров.

Според местни вълните са били толкова големи, че ако не беше се удавил, щели да го запратят към скалите на Синеморец. Сърфистът най-вероятно търсел начин да излезе на по-тихо място като се върне в залива на Ахтопол, но сърфът му станал неуправляем.

По това време на годината морето край Ахтопол е предпочитано място за сърфисти от вътрешността на страната. Търсачите на силни усещания пристигали самостоятелно и оставали за ден два, за да усетят тръпката, порейки големите вълни. В петък излязъл много силен вятър, който вдигнал големи вълни, но духал от различни посоки и затруднявал карането на сърф, обясняват любители на този спорт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари