3-годишно дете заключи таблета на баща си до 2067 година

0
Опитайте отново след 25 536 442 минути
Опитайте отново след 25 536 442 минути

Причините да не оставяте децата насаме с технологиите не са една или две. Последното доказателство за това дойде от САЩ.

Журналистът от изданието The New Yorker Евън Оснъс публикува в Twitter призив за помощ, който бързо предизвика добро настроение сред потребителите на социалната мрежа.

„Това изглежда фалшиво, но това е нашият iPad днес, след като 3-годишен се опита (непрестанно) да го отключи. Идеи?”, публикува озадаченият Оснъс, предава CNN.

Снимка на екрана на таблета показва до кога устройството няма да бъде достъпно, като съобщението изглежда доста нелепо: „Опитайте отново след 25 536 442 минути.”

Това е повече от 48 години – за тези, които не искат да смятат сами. Така Оснъс ще може да използва iPad-а си някъде през 2067 г.

Заключването на iPad-а е екстра на Applе, която се активира, когато някой въведе грешна прало многократно. Колкото повече грешни опита има, толкова по-дълъг става срокът, в който устройството няма да бъде достъпно.

Потребителите в Twitter обаче бързо започнаха да обсипват Оснъс с най-различни предложения. Доста от тях обаче не пощадиха клетия баща. „Сложи го в торба с ориз”, например, съветва един потребител, докато друг се майтапи „Пътуването във времето е най-добрата ти възможност”.

Ако трябва да игнорираме съветите от рода „изчакай 48 години и си готов”, всъщност казусът има своето решение. По информация на Apple, устройството има функция за нулиране на проблема, но цялата налична информация на таблета ще бъде загубена.

В крайна сметка, Оснъс публикува, че е успял да вкара таблета в режим Device Firmware Update, като е в процес на възстановяване на iPad-a.

“Благодаря на тези, които дадоха съвет!”, добавя той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Връзката с жена е като ПИН кода - сбъркаш три пъти и си блокиран!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари