2500 човека в "Булстрад Арена" аплодираха Ричард Клайдерман

0
Концертът беше в две части, като първата приключи с аранжимент на песента „Хубава си, моя горо“
Концертът беше в две части, като първата приключи с аранжимент на песента „Хубава си, моя горо“ Снимка: ТОП НОВИНИ

Публиката в препълнената Булстрад Арена аплодира бурно Ричард Клайдерман на концерта му в Русе тази вечер, който той изпълни заедно с изпълнители от оркестъра на Държавната опера в Русе.

Въпреки цената на билетите, която варираше от 40 до 100 лева, около 2 500 човека присъстваха на серията изпълнения, които световно известният пианист не само представи блестящо, но между тях присъстващите имаха възможност да видят и друга негова страна – приятно чувство за хумор, заразяваща усмивка и щедрост – няколко деца се сдобиха с партитурите му, с ръкуване и дори с кърпичката на великия пианист, пише ТОП НОВИНИ.

Концертът беше в две части, като първата приключи с аранжимент на песента „Хубава си, моя горо“, придружен от редуващи се картини от България, които течаха на два големи екрана, поставени от ляво и дясно на сцената. Очаквано, това предизвика възторга на публиката.

Ричард Клайдерман (роден на 28 декември 1953 г.) започва заниманията си с музика съвсем рано, под напътствията на своя баща – учител по пиано. Само на 12 години той е приет в парижката консерватория.

Пробив на световната сцена прави през 1976 г., когато е само на 23 години, с изпълнението на „Балада за Аделин“. Мелодията е посветена на новородената дъщеря на музикалния продуцент и композитор Пол дьо Сеневил, който създава произведението и търси пианист, който да го изпълни. Младият пианист се явява на прослушване в конкуренция с още 20 музиканти, а Сеневил и неговият бизнес партньор Оливие Тусон харесват стила на Ричард Клайдерман.

Филип Паже, както е неговото истинско име, е записан в „Книгата за рекорди на Гинес“ като най-успешният пианист в света. Неговата кариера бележат стотици милиони продадени албуми, 267 от които „златни“ и 70 „платинени“.

Той избира псевдоним, приема и фамилията на прабаба си, за да избегне грено произношение на истинското си име извън родната му Франция. 

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари