Специални микрофони от Франция "кацат" за концерта на Клайдерман в Русе

0

Специални микрофони от Франция ще пристигнат със самолет за концерта на Ричард Клайдерман на 7 юли в русенската зала „Булстрад Арена”.

Оказало се, че такива в България няма. Микрофоните са със специфични технически изисквания за честотата на звука, пропускат различни честоти, обясни вчера шефът на Оперно-Филхармоничното дружество в Русе маестро Найден Тодоров, цитиран от 24 часа.

С екипа на най-популярния пианист в света пристига и звукоинженер, което означава, че концертът в Русе вероятно ще бъде записан и издаден на диск, обясни Тодоров.

Организаторите от ОФД са изпитали големи проблеми и при настройването на пианото, на което ще свири Ричард Клайдерман. В България, честотата на основния тон „Ла”, на която са настроени тези инструменти, е 442, в САЩ – 445, а Клайдерман свири на 440. Това наложило огромно пренастройване на рояла, а след концерта ще трябва да се върнат предишните му настройки, каза Найден Тодоров. Над 2500 билета са продадени ден преди концерта, като се очаква техният брой да нарастне още до спектакъла.

Точно час и 40 минути ще трае концертът на Ричард Клайдерман в „Булстрад Арена”. „Може би, той ще бърза после да гледа мача Германия-Франция от Евро 2016”, пошегува се Найден Тодоров. Пианистът ще изпълни „Хубава си моя горо”, а по настояване на Тодоров и музиката от филмите „Ромео и Жулиета” и „Уестсайдска история”, както и още от своите хитове.

Вчера /вторник/ русенски лимузини очакваха Клайдерман на летището в Букурещ, като Найден Тодоров се притесняваше колко ще време известният музикант ще трябва да чака на „Дунав мост”, заради опашките и ремонта от румънска страна.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари