Ричард Клайдерман покори Русе

0
За първи път съм в Русе, но ми харесва
За първи път съм в Русе, но ми харесва

Невероятният виртуоз Ричард Клайдерман покори над 2500 жители и гости на Русе в новата зала „Булстрад Арена”.

„За първи път съм в Русе, но ми харесва, може да правим по един концерт тук всяка година”, заяви чаровният французин. Въпреки, че явно бързаше да гледа полуфинала на своята страна срещу Германия, Клайдерман уважи аплодиращите го зрители и уважи желанието им за бис, а след това побърза да се отправи към хотела си, пише 24 часа.

Въпреки цената на билетите, която варираше от 40 до 100 лева, русенци оцениха подобаващо изпъленията, които световно известният пианист не само представи блестящо. Клайдерман демонстрира и изключително чувство за хумор, заразяваща усмивка и щедрост. Пианистът ведро раздаваше на децата в залата партитурите си, а едно от тях дори си тръгна с кърпичката на великия пианист. Концертът беше в две части, като първата приключи с аранжимент на песента „Хубава си, моя горо“, придружен от редуващи се картини от България, които течаха на два големи екрана, поставени от ляво и дясно на сцената. След почивката, Клайдерман се обясни в любов към родния си град Париж и завърши концерта с поредица мелодии за „града на светлината”. Пианистът свири в акомпанимента на музиканти от русенското Оперно-Филхармонично дружесство и нееднократно ги похвали по време на концерта си.

Русенският концерт на големия музикант ще остане в историята и с факта, че той бе един от малкото в богатата му концертна дейност, в която той „изневери“ на любимия си бял роял, който обикновено пътува с него по света. След като се запознал с качествата на „Steinway“-я на Русенска филхармония, взел решение да се възползва от предимствата на инструмента и да изневери на любимия си бял роял.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари