21 сигнала за пожари през уикенда в Русенско

0
Пожар на сухи треви в квартал "Дружба" засегна и две коли
Пожар на сухи треви в квартал "Дружба" засегна и две коли Снимка: Dunavmost

През почивните дни екипите на РДПБЗН - Русе са реагирали на 21 сигнала - за пожари, произшествия и др.

Гасили са запалвания в сухи треви и храсти в Русе - в местността „Сухия кладенец“, на бул. "Тутракан", в ж.к.“Чародейка Юг“ - до гробищен парк; по пътя между гр. Сеново и с. Просторно; в гр. Ветово на ул.Марица; в Беленско - по пътя за с.Ботров; в сухи треви в неизползвано сметище по пътя за с. Новград, до р.Янтра; в гр. Сливо поле, до гробищен парк; и в землището на с. Тетово.

Тези произшествия са били ликвидирани без материални загуби.

В съботния ден, за времето от 16:50 часа до 18:00 часа, служители от Втора РСПБЗН-Русе са били изпратени на сигнал за горящи сухи треви в междублоково пространство в гр. Русе, до бл. 15 в жк „Дружба“. При пристигане на място екипът е установил, че горят сухи треви, но огънят е засегнал и два леки автомобили – „Хонда“ и Пежо“. Запалването е било потушено от пожарникарите. Пострадали хора няма.

Също в събота, беленските огнеборци са реагирали на сигнал за горящ покрив на сграда в изоставен двор в село Полско Косово. Гасителните действия са продължили за времето от 16:58 до 19:53 часа. Не са пострадали хора. Най-вероятно причина за пожара е станал запален огън, оставен без надзор, който е обхванал сухата трева в изоставения двор до сайванта.

Сигнал за запалени сухи треви по поречието на р. Русенски Лом, в землището на кв. Долапите, е постъпил на 24 август около 15:50 часа. На местопроизшествието са изпратени служители от Първа РСПБЗН с три автомобила; от Втора РСПБЗН-Русе с два автомобила и служители от Сектор СОД  с един автомобил. Произшествието се е развило по поречието на реката и жп линията. При пристигане на място се е оказало, че гори иглолистна растителност на голяма площ, над северния бряг на реката, южно от ж.п. линията. Към огнището на пожара е имало достъп само по черен път. Поради силния вятър  и наклона на терена, пожарът бързо се бил разпространил в северна посока (нагоре по склона), а в последствие се е разделил  на два фронта.  Действията по ликвидиране на произшествието са продължили дълго и са били прекратени през тъмната част на денонощието, като е оставен екип за охрана на дома за възрастни хора, намиращ се в района.

През нощта и в ранните часове, поради промяна в посоката на вятъра е имало възобновяване на горенето и гасителните действия са били подновявани.

След това, през деня отново - за времето от 06:20 до 12:45 часа, три противопожарни екипа и техника от Първа РСПБЗН и от Сектор СОД са гасили тлеещи дънери в силно пресечената местност по поречието на р. Русенски Лом, на площ от около 5000 кв. м., а по-късно, във времето от 16:25 до 23:00 часа, два екипа от Първа РСПБЗН - Русе са гасили възобновени запалвания на площ от около 300 кв.м.

В събота вечерта пожарникарите от РСПБЗН - Ветово са били пратени да гасят пожар в помещение на къща в с. Семерджиево, за времето от 21:10 до 23:00 часа. При пристигане на място служителите са установили, че гори приземна стая, като инцидентът най-вероятно е възникнал от късо съединение в телевизор. Пострадали хора няма.

Вчера за периода от 12:21 до 20:10 часа, служители и техника на РСПБЗН-Бяла са били пратени да оказват съдействие, заради възникналия пътен инцидент с товарен автомобил на кръговото кръстовище на главния път, край гр. Бяла.

В 21:03 часа снощи екип на беленската пожарна отново е пратен за съдействие, заради ПТП на главния път. В този случай, заради катастрофирал лек автомобил, в района до помпена станция между двата разклона за гр. Борово. Пожарникарите са съдействали за извеждане от колата на водача и пътничка, които са били предадени на екип на Спешна помощ за отвеждане в медицинско заведение в Русе. Произшествието е било обезопасено и запазено.

За времето от 16:48 до 17:15 часа вчера екип на Първа РСПБЗН-Русе е пратен на сигнал за пожар в таванска стая в гр. Русе, в блок в жк „Дружба – 2“. На място се е оказало, че стопанката на жилището е забравила тенджера на котлона.

Вчера екип на пожарната е извършил дежурство, във връзка с охраната на спортно мероприятие на Градския стадион в Русе.

Тази нощ, за времето от 01:40 до 02:50 часа, екип на Втора РСПБЗН е бил пратен да окаже съдействие при ПТП с лек автомобил на пътя с. Николово – с. Просена. Произшествието е обезопасено.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари