21 градуса! Русе ще е с най-силно великденско слънце

0
Слънце за Великден
Слънце за Великден Видео: БНТ

Със слънце и температури до 21 градуса ще посрещнем Възкресение Христово. Синоптиците обещават наистина топло време за Великден. Как да си изкарате приятно в почивните дни, ако няма да пътувате и ще си останете в градската среда – това провираха нашите репортери в страната.

Освен край отрупаната празнична трапеза, софиянци могат да използват хубавото време през няколкото почивни дни и за конна езда. Спортът предпазва от гръбначни изкривявания, увеличава подвижността на ставите и понижава стреса.

За това Възкресение Пловдив си има своето великденско дърво. В неделя на площада ще започне раздаването на огромния великденски козунак-рекордьор. Пак на площада БНТ2 ще зарадва своите зрители със зелените ни яйца.

Обещаните от синоптиците слънце и топло време в неделния ден в Пловдив са добър повод за великденска разходка. Празнично преобразен е и римският стадион.

Като за празници в Морската градина във Варна тържествено пуснаха водните костенурки в езерото с лодките. Всички люлки, влакчета и екстремни забавления вече са на разположение на децата.

Русе ще е сред местата с най-силно великденско слънце – още един повод да посетите ежегодния русенски панаир, по-известен като “Тарлата”. Той ще бъде на кея и ще има над 30 атракции.

“Това е атракция и за големи. Хубавото е, че хората могат да се издигнат на Дунава и да погледнат в съседно Гюргиво”, казва работникът на “виенското колело”.

Уникален кукерски фестивал навръх Великден ще огласи площада в разложкото село Елешница и ще прогони и последното останало зло. От години пролетните кукери в Елешница привличат и много.

Макар наистина обещанията в цялата страна да са за слънце, имайте все пак едно на ум, че все още е април – един от лъжовните месеци.

“Много често той се свързва с непостоянното пролетно време – т.е. днеска слънце пече, утре сняг вали или дъжд”, подчертава доц. Ангел Янков, етнограф.

Така че имайте под ръка един цветен чадър за всеки случай.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари