2 милиона лева от държавата подпомагат пръскането срещу комари

0
Продължават третиранията срещу кърлежи, бълхи и комари в Русе и населените места от общината
Продължават третиранията срещу кърлежи, бълхи и комари в Русе и населените места от общината

Продължават третиранията срещу кърлежи, бълхи и комари в Русе и населените места от общината.

От 7 до 9 юни се извърши дезакаризация и дезинсекция на територията на Русе и крайните квартали Средна кула, Образцов чифлик, Долапите и ДЗС. При благоприятни метеорологични условия до 11 юни ще бъдат обхванати и всички малки населени места, съгласно приложения график.

След мотивирани искания от ръководството на Община Русе и Асоциацията на дунавските общини „Дунав“ тази година бяха осигурени 2 000 000 лв. държавни средства за контрол на комарните популации в страната. В тази връзка Община Русе извърши и няколкократни ларвицидни обработки в гр. Мартен, с. Николово, вкл. в лесопарк „Липник“, парк „Приста“, кв. „Ялта“ , с. Червена вода, с. Ново село и с. Тетово, съобщиха от администрацията в Русе.

Припомняме, че пръсканията срещу комари и кърлежи ежегодно започват през пролетта и завършват през есента, като първата дезакаризация се извърши на 31 март тази година, а първата дезинсекция - на 9 април.

Предвидени са и дейности за растителна защита. На 15 юни в Русе ще се пръска срещу кестенов молец, а на 16 - срещу чемширов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари