Сред новозаразените в Русе няма ученици

0
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 18 нови случая на коронавирус
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 18 нови случая на коронавирус

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 18 нови случая на коронавирус, като 12 от тях са от гр. Русе и по един от Мартен, Две могили, Ветово, Божичен, Щръклево и Ряхово.

Единайсет от установените случаи са при мъже, а седем при жени. 16 от заразените през последните 24 часа остават под домашна изолация, а двама са хоспитализиран.

Сред новорегистрираните положителни PCR тестове няма такива на ученици или работещи в училищната система.

Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе достигна 546 души, като активните случаи са 139. Към момента 30 души са на болнично лечение, а 109 са оставени под домашна изолация.

Броят на мъжете сред активните случаи е 64, а жените са 75, което в проценти е съответно 46% и 54%. Съвсем лека е промяната в разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 308 са жените, а мъжете са 238, което в проценти е респективно 56% и 44%.

За изминалите 24 часа има и двама новоизлекувани пациенти, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско станаха 384.

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари