18 години затвор за дъщерята, убила баща си

1
Възрастният мъж, който е баща на Мария, бе убит с крак на табуретка само няколко дни, след като сигнализира институциите, че трите му внучки са държани под ключ с години в апартамента и не посещават училище
Възрастният мъж, който е баща на Мария, бе убит с крак на табуретка само няколко дни, след като сигнализира институциите, че трите му внучки са държани под ключ с години в апартамента и не посещават училище Снимка: Булфото

18 години затвор за Мария Велева и 15 години затвор за мъжа ѝ - Свилен Велев, обвинени в жестокото убийство на 86-годишния Стефан Янев в столичния ж.к. "Люлин", присъди Софийският градски съд

Възрастният мъж, който е баща на Мария, бе убит с крак на табуретка само няколко дни, след като сигнализира институциите, че трите му внучки са държани под ключ с години в апартамента и не посещават училище, уточнява БНТ

След като грозното убийство стана факт, децата на Мария и Свилен се съгласиха да дадат показания по делото за жестокото убийство на дядо им.

На едно от заседанията Свилен Велев разкри пред магистратите как се е разразил скандалът в столичния кв. "Люлин", довел до смъртта на тъста му - той започнал да го обижда, посегнал му, като по думите му искал да продаде децата му.

По време на скандала между двамата мъже – жена му и децата ги нямало в апартамента, посочи Свилен, така че по думите му няма как Мария да е крещяла, че ще убие баща си. Той осъзнал какво се случило едва след като извършил престъплението.

Мария пък обяви, че съпругът ѝ бил грижовен човек спрямо семейството си, нито пиел, нито пушел. Настоя, че мъжът ѝ не е убиец, а е посегнал на баща ѝ в момент на афект.

Магистратите разпитаха и друг свидетел по делото – Еленка Зеленкова, сестра на убития Стефан Янев, която заяви, че брат ѝ рядко идвал при нея, но се чували по телефона.

Пред магистратите тя обяви, че не знае какви са били отношенията в семейството и е чула по телевизията, че брат ѝ е починал.

Зеленкова обаче настоя, че Мария и Свилен са тормозили възрастния мъж. Карали са се, искали му пари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари