14 февруари слага край на войната в Украйна?

0
14 февруари може да е денят, който окончателно да сложи край на сраженията в Източна Украйна
14 февруари може да е денят, който окончателно да сложи край на сраженията в Източна Украйна

14 февруари може да е денят, който окончателно да сложи край на сраженията в Източна Украйна и стъпка по стъпка да се установи мир в региона. Това е заложено в документа, който Русия и Украйна трябва да подпишат след изтощителни преговори в беларуската столица Минск, която е домакин на Владимир Путин и Петро Порошенко, както и на германския канцлер Ангела Меркел и френския държавен глава Франсоа Оланд.

Президентът на Украйна е заявил, че има "неприемливи" условия от страна на Русия и че за съжаление, все още на преговорите няма добри новини. Изявлението му идва час след като медиите в Москва обявиха край на преговорите. Оказа се, че държавните лидери са се оттеглили за кратка почивка, след което отново са седнали на кръглата маса.

Според неофициални източници, Русия се опитва да легализира анексията на Крим и до договори международно признание.

Лидерите напуснаха залата за преговори, като първият излязъл беше Петро Порошенко, а след него излезе и Владимир Путин. Последни залата напуснаха Ангела Меркел и Франсоа Оланд. Офциално изявление пред медиите не направи нито един от тях.

После преговорите отново продължиха, като последен в залата влезе руският президент Владимир Путин. Към разговорите се присъедини и представителят на ОССЕ.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари