Папа Франциск: Украйна трябва да развее бяло знаме и да преговаря с Русия

5
Когато виждаш, че си победен, че нещата не вървят добре, трябва да имаш куража да преговаряш, допълва светият отец
Когато виждаш, че си победен, че нещата не вървят добре, трябва да имаш куража да преговаряш, допълва светият отец Снимка: БГНЕС

Когато виждаш, че си победен, че нещата не вървят добре, трябва да имаш куража да преговаряш, допълва светият отец

Противоречиво изказване на папа Франциск - "Украйна трябва да има куража да развее бялото знаме и да преговаря с Русия".

Коментарът на папата е в интервю за швейцарската обществена телевизия RSI, което предстои да бъде излъчено на 20 март, информира БНТ.

В откъс от него става ясно, че папата отговоря на въпрос дали подкрепя онези, които настояват Киев да признае поражение или тези, които вярват, че това не би довело до нищо добро.

87-годишният Франциск казва, че силен е онзи, който преценява ситуацията, поставя хората на първо място и има куража да развее бялото знаме и да преговаря. И допълва: "когато виждаш, че си победен, че нещата не вървят добре, трябва да имаш куража да преговаряш".

Макар многократно да е говорил за войната в Украйна, за първи път папата използва термините "загуба" и "бяло знаме".

Засега от екипа на украинския президент Зеленски не са коментирали изказването на Франциск.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    14
    Bonkerz
    Папата да си гледа нещата от които разбира. За 2023г. Русия е завладяла 0.006% от територията на Украйна с цената на хиляди машини и 200 хиляди убити + ранени руснаци. Преди дни пиянката Медведев представи руското предложение за мир - тя прибира 70-80 от Украйна, към 15-20% за Киев и остатъка за Унгария, Румъния и май Полша. Ама ще му излязат криви сметките... убеден съм, че ще има 61 милиарда долара помощ скоро, ако не има и други лостове. А Тръмп по-точно май каза, че ще каже на Украйна че ще спре помощите ако тя не отстъпи окупираните територии. А на Путин ще каже че ще даде всичко необходимо на Украйна ако Путин не спре да напада.
  • 2
    13
    до 7
    https://www.nytimes.com/2024/03/09/world/europe/pope-ukraine-white-flag.html Ето ти линк! Да знаеш, че е на американски.:)
  • 1
    12
    Авиомод
    Папата е слуга на Сатаната. Ръцете му са оцапани с кръв. Исторически вярно.
  • 4
    11
    Пффф
    Въпреки, че нещо са ми ОК разни папи и попове, в този момент кюрето май е напипало цирея. Макар и малко лицемерно ама му е простено. Докато умираха православни украинци до сега, мълчеше като гъз. Ама започнаха да дават фира католици-украинци и папата се развълнува. И все пак, по добре от нищо.
  • 4
    10
    mischi
    Прочетох новината вчера в руския Яндекс, и съшо като вас, помислих, че е лъжа. Затова днес проверих в немскоезичните медии. В интервю за швейцарската RSI (Швейцарски радио и телевизия) папата действително го е казал, и още, че да преговаряш не означава че се предаващ, а че показваш кураж, за да не поведеш страната към самоубийство. Същото интервюе публикувано и във Vatican news.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари