11-ти национален мотосъбор в Русе

0

Днес, в Заседателна зала на Община Русе се състоя официална пресконференция на мотоклуб „The thunders“, по повод промотирането на „НАЦИОНАЛЕН МОТОСЪБОР“ (19-21 юни) в памет на Ивайло Андреев.

       На срещата присъстваха зам.-кметът по комунални дейности Наталия Кръстева, президентът на клуба Пламен Младенов, секретарят Лъчезар Панов и един от активните членове на клуба Данаил Дончев.

       Г-жа Кръстева приветства организаторите за подетата инициатива, която вече цяло десетилетие се утвърждава и превръща в традиционно събитие. Тя заяви, че русенският мото клуб „The thunders“ може да разчита на пълната подкрепа на Община Русе. Зам.-кметът допълни, че достатъчно показателен факт е, че тази година клубът получи финансова подкрепа от 7 000 лв., която е и най-голямата давана до момента за организирането на мероприятието.

       Лъчезар Панов, секретарят на клуба, представи подробна информация относно плануваните събития през идния уикенд, когато и ще се проведе събора. Той призова всички онези, които са любители на нестандартна музика и поведение или просто искат да станат свидетели на нещо различно да заповядат на Хижа Приста. Програмата ще започне още в петък вечерта, когато участници от Румъния и България ще започнат да пристигат в града. Вечерта ще има атракциони, игри, томболи и много награди, както и огнено шоу. След 12 ч. в полунощ за доброто настроение на присъстващите е осигурен ди джей.

       В събота от 12 ч. ще се проведе почетна обиколка на мотористи от страната и чужбина. Маршрутът започва от Хижа Приста, през кръговото кръстовище към бул. Липник, ресторант „Париж“, Професионална гимназия по механотехника, бул. „Съединение“, Пантеонът, бул. „Цар Освободител“, бул. „Цар Фердинанд“, хотел Рига, отново по бул. „Цар Освободител“, към бул. „Скобелев“ и Хижа Приста.

       Следобед ще започнат „стартовите отсечки“, където десетки участници ще премерят сили за първото място. След края на състезанието, на Хижа Приста, любителите на мото спорта ще имат възможност да наблюдават мотоакробатика и изкусна техника на мотористите от великотърновския клуб „Хазарт“.

       От 18 ч. на същия ден ще се проведе и официалният водосвет за здраве, а веднага след това е и награждаването на победителите от „стартовите отсечки“. Ще има още много игри и награди, а в полунощ ще има и пищно светлинно шоу, заря, в памет на загиналия при злополука секретар на „The thunders“,  Ивайло Андреев.

В неделя е финалът на „Националния мото събор“, след който организаторите обещаха, че ще почистят местността. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари