1046 бебета са се родили в УМБАЛ "Канев" през отминалата година

2
Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан от 11:00 ч. в Акушеро-гинекологичния комплекс на болницата
Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан от 11:00 ч. в Акушеро-гинекологичния комплекс на болницата Снимка: Dunavmost

Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан от 11:00 ч. в Акушеро-гинекологичния комплекс на болницата

На 21 януари в България се почитат всички онези специалисти, които помагат на живота да се появи на белия свят: акушерките, акушер-гинеколозите, неонатолозите и всички специалисти, които работят в отделенията за грижи към родилката и бебето. Денят на родилната помощ се празнува от 1951 г., когато с указ на Народното събрание е определена датата 21 януари в съответствие с празника Бабинден (по стар стил).

Денят на родилната помощ ще бъде отбелязан от 11:00 ч. в Акушеро-гинекологичен комплекс на Университетска болница "КАНЕВ" в Русе. 1046 бебета са се родили в отделението през отминалата 2022 година.

Раждането е събитие несравнимо с нито един друг момент от живота и това трябва да бъде уважавано. Трябва да бъдеш готов да посрещнеш всички негови рискове, да бъдеш готов да реагираш на всички негови неблагополучни развития и да имаш много морал“, заяви в Деня на родилната помощ д-р Емил Абаджиев, началник началник на отделението по акушерство и гинекология в болницата в Търговище, предава БНР. Той отправи поздрав към всички, работещи в АГ отделението на болницата.

По повод Ден на родилната помощ, който се отбелязва днес, кметът на Шумен Любомир Христов отправи поздравление към лекарите, акушерите и медицинските специалисти в болницата в Шумен. „Пожелавам Ви да продължавате със същата отдаденост да следвате своето житейско призвание и да упражнявате с достойнство благородната професия, която дава началото и смисъла на живота. Нека силен бебешки плач оглася акушеро-гинекологичното отделение през цялата година“, се казва в поздравлението на кмета. Любомир Христов изпрати и поздравителен адрес до Шуменския филиал на Медицинския университет, където се обучават студенти в специалността „Акушерка“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари