10-те най-атрактивни държави за живот и работа

1
На последно място е Сингапур, на първо – страната на „Властелинът на пръстените”
На последно място е Сингапур, на първо – страната на „Властелинът на пръстените”

10. Сингапур

Търговски център за Азия и Австралия, Сингапур е седалище на много международни компании. Наскоро приети нови закони затрудняват компаниите да наемат чужденци, но все пак Сингапур си остава чудесно място за живеене, особено ако работите от дома си.

9. Тайланд

Независимо дали ще изберете да живеете в градовете или в по-селските райони, в Тайланд ще намерите добър стандарт на живот, достъп до уникална природа и разнообразна храна.

8. Еквадор

Тази държава е предпочитано място за пенсионери, които целогодишно могат да се радват на пролетно време и да живеят добре с ограничен бюджет. Здравеопазване е евтино и има много чужденци, който успяват да живеят на около $ 1000 на месец.

7. Индия

Втората най-многолюдна страна в света също се класира в топ 10 на най-добрите места за живот. Тя има най-висок рейтинг в областта на развлеченията и социалния живот. В доклад на Wall Street Journal се казва, че повечето чужденци в Индия са доста доволни от живота си, въпреки мръсотията и топлина. Здравеопазването за деца и образованието са лесно достъпни, но културната интеграцията и изграждането на приятелства с местните жители може да бъде предизвикателство.

6. Хонгконг

Скъпо? Да. Вълнуващо? Също да!

Преди да си съберете багажа и да реши да се премести в Хонконг, имайте в предвид, че е далеч по-скъп от континентален Китай. Бонус е, че повечето хора в Хонгконг говорят английски, а ако получите китайска виза, можете да отидете в Китай и да се възползвате от ниските цени на стоките.

5. Китай

Опитни учители се търсят в повечето големи градове в Китай, а много училища предлагат атрактивни пакети, включващи наем и транспорт. Според доклад на CNN, приблизително една четвърт от чужденци в Китай печелят около $ 300,000 или повече. Ниската цена на живота - евтината храна, евтините стоки за бита – са привлекателната на Китай. Най-големият недостатък е замърсяването на въздуха в индустриални градове, което прави Китай лош избор за отглеждане на деца.

4. Швейцария

Основна дестинация за любителите на ски спортове и на по-спокоен начин на живот, Швейцария е много атрактивен избор, особено за тези, които печелят добре. Ще трябва да свикнете с работното време на магазините, които затварят за около 2 часа за обяд. Но пък имате достъп по отнични училища и здравеопазване.

3. Обединеното Кралство

Има добър шанс да си намерите работа, след като пристигнете във Великобритания, тъй като много работодатели с желание наемат чужденци заради техните умения и отлична работна етика. Разходите за живот в Лондон са високи, но е невероятна начална туристическа точка, ако искате да посетите Европа. Цените на полетите от Англия са сравнително ниски.

2. Белиз

Събудете се с живописни гледки, преди да скочи в работата на ден в тази малка развиваща се страна. Пенсионерите и туристи се тълпят на този достъпен остров, където е възможно да се живее по 1500 $ на месец. Американският долар се приема в повечето фирми и като бивша британска колония, в страната говорят английски език.

1. Нова Зеландия

Ако можете да преживеете дългия полет до там, както и високите цени и бавния интернет, страната предлага добър баланс между кариера и личен живот, приятелски настроени мести жители и сигурна среда за създаване на семейство.

Източник: Economic.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари