10 начина за излизане от политическата криза

0
Политическата класа няма една читава идея, но ние имаме 10, защото не се страхуваме нито от нови кабинети, нито от служебни правителства, нито от избори, нито от анархия
Политическата класа няма една читава идея, но ние имаме 10, защото не се страхуваме нито от нови кабинети, нито от служебни правителства, нито от избори, нито от анархия

Време е заедно да оправим България

Така, вече сте повърнали от клишетата в заглавието, изжабурили сте се с вода за уста, за да ви е свежо и е време заедно да оправим България. Политическата класа няма една читава идея, но ние имаме 10, защото не се страхуваме нито от нови кабинети, нито от служебни правителства, нито от избори, нито от анархия. Ето я конкретиката, споделена от Не Новините!

1. Кабинет с подкрепата на всички партии в Парламента. Но как? Съглашение? Крадене? Преяждане? Не, съвсем възможно е да се направи кабинет с министри, пропорционални на брой спрямо местата в Народното събрание на партиите. Но уловка има - партийните лидери да бъдат затворени в една къща през цялото време и да гледаме 24/7 какво и как си говорят помежду си.

2. Правителство на националното усмотрение. Случаен човек на улицата рязко бива питан кво-що. Има 10 секунди да каже как да продължи България и каквото рече, без да обсъждаме, го приемаме и струваме. Може ли да е по-зле от сега? Сигурно. Но може ли да упрекнем задкулисието, че го е нагласило? Не, някакъв случаен минувач го е измислил за две киханета време.

3. Избори-изненада. Машините ги правим да джуркат номера като в телевизионните игри едно време. Момиче на късмета натиска шпация и ето, паднало ви се е да избере бюлетина №17 с преференция №26. Така в Парламента ще влязат хора само с късмет, а на нас точно такива ни трябват, за да ни извадят от тия смутни времена.

4. Капитулираме пред Русия. Предаваме на Митрофанова всичките власти, тя да си вика "безотлагателно" сънародниците и да поемат кормилото, ние ще слушаме, и надяваме се - ще папкаме. Какво толкова може да стане, те руснаците ще се шашардисат, защото цялата им игра е да се пъчат, сърдят и да заплашват. Ама айде - Вкусно и точка!

5. Монархия. Не, цар Симеон имаше опит да управлява, а по негово време се родиха като политици Борисов и Пеевски. Греда. Ще трябва нещо напълно ново и неопетнето. И може би съобразено с кризисните времена, изискващи малко повече скромност. Не е време за нов цар, ама пък защо да не ползваме Графа? Човекът пее, следователно зло не мисли. А и Графство България звучи много хобитско, което е ОК.

6. Волен Сидеров да управлява. Всички ще са съвестни и на тръни от страх, че може да нахлуе и да се развилнее при тях. Всяка стъпка накриво може да се превърне в бомбастичен циклеж. Всички ще са точни и коректни.

7. Разпускане на всичко и всички. Тотална анархия. След една седмица всички, искащи да опазят живота си, близките си и имотите си, ще са се обединили, ще са запретнали ръкави, ще са се разправили с мародерите, престъпниците и насилниците, ще са преосновали всички необходими институции и ще са рестартирали държавата. Или ще са загубили всичко и последният ще загаси лампите.

8. Състезание по улиците. Който може да вдигне най-висока скорост от Телевизионната кула до Г.М. Димитров по Драган Цанков, ще е премиер. Вторият ще е вицепремиер. И така поред ще дадем на най-големите тарикати да покажат лидерски качества.

9. Да се разцепим. Микродържава за всички - жълтопаветници, ганьовци, наркодилъри, хора с хигиенни нокти, естрадни звезди, олигарси, тротинеткаджии. И най-успешните държави по едно време ще завладеят другите с икономически, политически и военни инструменти.

10.  Да дадем на децата да управляват. Те просто ще искат в детската градина да имат свобода, да не се налага да спят и да не им се карат за щяло и нещяло. И учените ще направят роботи, мислещи като деца, които да решат останалите проблеми на хората.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари