1 200 деца в русенско са в неизвестност

0
2 200 ученици са в чужбина
2 200 ученици са в чужбина Снимка: БГНЕС

Резултатът от работата на екипите по обхват в Русенско, сформирани в началото на септември тази година, е 163 деца, които са били включени в образователната система - в училище или в детска градина.

Това съобщи Росица Георгиева - временно изпълняващ длъжността началник на Регионалното управление на образованието в крайдунавския град, по време на заседание на областната постоянна комисия по образование, предаде БТА. 

В Русенско има 32 екипа с 481 души, от които 379 са педагози. Те са посетили 4186 адреса. Установено е, че 2220 ученици са в чужбина. Други 1222 не са били открити на подадените от ГРАО адреси. За тях няма информация къде са в момента и ще бъде извършена справка от МВР.

Дадени бяха и примери, при които отивайки на адрес, екипът се озовава пред склад, поляна или друг терен. Някои от адресите били на несъществуващи улици, а други - във вилните зони на Русе, като до тях се стигало по черни пътища, понякога и пеша. 

Георгиева обясни, че 422 деца се водят незаписани. Част от тях също не са открити на адресите си. 

По време на заседанието бе решено да се изпратят писма до осемте общини в областта, за да се изчистят пропуските и актуализират данните.

Източник: БТА
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Как да вбесите мъжа си?
Изчакайте го да изпревари с мъка 16 ТИР-а и тихо кажете, че ви се пишка!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари