Над 200 деца напуснаха Русе в рамките на половин година

2
Росица Георгиева се похвали с ръст на върнатите ученици в класните стаи в област Русе
Росица Георгиева се похвали с ръст на върнатите ученици в класните стаи в област Русе Видео: Кис 13

Росица Георгиева се похвали с ръст на върнатите ученици в класните стаи в област Русе

Над 14% е ръстът на върнатите ученици в класните стаи в област Русе от началото на учебната годината досега, отчитат от Регионалното управление на образованието.

Данните показват също, че за последните пет години делът на необхванатите в образователните институции деца и ученици в областта е намалял с около 15%, информира телевизия Кис 13.

Тази положителна тенденция се дължи на отличната координация на всички участници в Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система.

Според направените анализи, има няколко водещи причини за отпадане на децата и учениците от образователната система.

Статистиката сочи още, че от октомври миналата година досега 222 деца в Русенско са се преместили да живеят със семействата си в чужбина.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    Въпрос
    А кога Вие ще освободите РУО - Русе от присъствието си, че като че ли сте несменяем "капацитет" като един друг в местното висше училище?
  • 7
    6
    русенец
    Тъжна статистика. Млади семейства с деца бягат и напускат града и страната. Явно никой не иска да остава в града на Менчо Пилков и в държава, ръководена от зеленочорапест президент и неговите марионетки от правителството. В държава, в който синдикатите предлагат вдигане данъците на работещите хора, но никой не смее да предложи вдигане данъците на чорбаджиите и фирмаджиите. Както е тръгнало скоро България ще се превърна в държавата Абсурдистан и ще има само едно населено място - голямото село наречено столица. Ама то и столичани станаха в повече
  • 10
    5
    С.С.
    Намаляването на населението в област Русе е застрашително ! Жалят само Северозапада ,но Североизтокът угасва още по бързо .Не се ли вземат спешни мерки запустяването на цели общини е сигурно !
  • 8
    4
    Избегао
    Бягат... за здраве; далеч от най-отровната кочина в Бг
  • 11
    3
    Анонимен
    Тая тенденция е от 20 години докато стигнахме до положението най младия в Русе да е на 50 +.И само тук таме някоя курва с лъскава кола и или някое гъзи дето не се знае от къде са му парите да живеят в Русе
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари