Първи коментари след победата на Путин

0
Днес право на глас имаха над 110 милиона граждани на Русия
Днес право на глас имаха над 110 милиона граждани на Русия Видео: БНТ

След днешните избори без интрига Путин ще остане президент на Русия до 2024 г., отбелязва Франс прес.

Ройтерс посочва, че тогава той ще бъде на 71 години и ще е управлявал страната близо четвърт век - по-дълго е управлявал само Сталин.

Путин обеща да използва новия си мандат, за да укрепи защитата на Русия срещу Запада и да повиши стандарта на живот, припомня агенцията. Най-уважаваната, независима изборна мониторингова група в Русия - "Глас", е регистрирала 2500 нарушения на вота. Как премина изборният ден в Русия - обобщава Борис Бъчваров, предава БНТ.

Руснаците активно използваха правото си на глас. Държавният глава даде своя вот в Москва и изрази увереност в победата.

Опозиционният лидер Алексей Навални, на когото бе забранено да участва в надпреварата, бойкотира вота. За разлика от данните на избирателната комисия за висока активност той заяви, че е по-ниска отколкото на вота през 2012 година.

Алексей Навални, кандидат за президент на Русия: За първи път в историята на Русия, активността е най-висока при отварянето на секциите. Не може да се каже, че това е нормално. Хората са водени като стадо.

Подкрепата за президента е рекордна.

Олег Сирота: В интерес на истината бях против Путин преди. Дори участвах в митинги на опозицията. Но Путин промени развитието на страната. Върна Крим и защити прават на руснаците в чужбина. Също така прие и контрамерки срещу санкциите. Сега страната е различна.

Ирина Шпак, жител на Владивосток: Не искам големи промени. Искам стабилност, за да може всичко да е наред и всички да са щастливи.

В част от избирателните секции се забелязаха някои необичайни идеи - избирателите можеха и да похапнат, докато чакат на опашка или да си купят нещо.

Юри Глуб, избирател: Без съмнение помага за избора. Помня, че имаше подобни бюфети по времето на Съветския съюз. Хората си хапват с удоволствие и сладките са много вкусни.

В днешния вот за първи път право на глас имаха родени по времето на управлението на Путин избиратели. 19-годишната ученичка Владислава Исайкина е една от тях.

Владислава Исайкина, ученичка: Искам всички хора да са доволни и да няма войни. Искам икономиката отново да е стабилна и всички да са доволни от пенсиите и заплатите си. Искам да просперираме.

Днес право на глас имаха над 110 милиона граждани на Русия.

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари