Опашка от желаещи да гласуват се изви пред руското посолство у нас

0
Днес е единственият ден, в който могат да гласуват руските граждани, живеещи в България
Днес е единственият ден, в който могат да гласуват руските граждани, живеещи в България Видео: NOVA

Днес е единственият ден, в който могат да гласуват руските граждани, живеещи в България

Трети и последен ден за гласуване на президентските избори в Русия. Според всички прогнози, Владимир Путин ще спечели петия си мандат на поста. Днес обаче е единственият ден, в който могат да гласуват руските граждани, живеещи в България.

Руското посолство в столицата е единственото място, на което руските граждани в България могат да упражнят правото си на глас, след като бяха закрити консулствата на руската федерация във Варна и Русе. Към този час опашката от желаещите да гласуват е огромна.

Изборният ден тук се провежда при засилени мерки за сигурност. Той започна в 8 сутринта, и ще приключи в 20 часа. Първият гласувал днес беше руската посланичка Елеонора Митрофанова. По данни на агенция ТАСС до 10 часа тук са гласували 224 души, а очакванията са правото си глас да упражнят над 1000 души, което е в пъти по-малко от изборите през 2018-та, когато са гласували над 4500 души.

Вотът в руското посолство ще премине на фона на няколко протеста, единият от тях се провежда в този час, а другият се очаква да започне вечерта.

Появи се и информация, че Столична община не дала разрешение за протест на украински граждани.

Ще гласувам за един достоен живот. Представям си го, както сега. Върви в правилната посока. Харесвам политиката на достойнството. И харесвам, че тази политика консолидира руското общество”, заяви гражданка, която е дошла да упражни правото си на глас, предава NOVA.

Не виждам нужда от промяна”, добави друг жител. Той уточни, че не очаква изненади от вота.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    фена на Путин
    БРАВО ! Истински патриоти с високо вдигнати глави, изпълнени с поводи за голямо чувство на гордост и достойнство.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари