Зрелищна катастрофа помрачи рали "Португалия"

0
Северноирландецът Крис Мийк се преобърна няколко пъти преди да спре в дърветата
Северноирландецът Крис Мийк се преобърна няколко пъти преди да спре в дърветата

Северноирландецът Крис Мийк претърпя ужасяваща катастрофа по време на рали "Португалия", шести кръг за сезона във WRC. Пилотът на "Ситроен" изгуби контрол над своя автомобил в 12-ата отсечка и се преобърна няколко пъти преди да спре в дърветата.

Мийк и навигаторът му Пол Нагъл се отърваха без сериозни травми като по чудо и успяха сами да излязат от автомобила, предава Дневник. Все пак по-късно екипажът на "Ситроен" беше откаран в най-близката болница, за да премине прегледи.

Северноирландският пилот напусна ралито, когато беше седми в класирането. Мийк беше шесит в генералното класиране след пет кръга в Световния рали шампионат с 43 точки. Той има пет победи във WRC, като през миналия сезон триумфира в Мексико и Испания.

"Извинявам се на целия отбор и най-вече на механиците, които ще имат много работа, за да успеят да възстановят колата за следващия старт. Може би влязох прекалено амбициозно в завоя и не прецених ситуацията", каза 38-годишният пилот.

По предварителна информация Мийк ще бъде на линия за следващия кръг от първенството. Той е между 7 и 10 юни – рали "Сардиния".

Рали "Португалия" продължава и в неделния ден.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари