Зов за помощ: 8000 евро делят русенски студент от мечтата му

0
Васко от Ново село има шанс да стане от инвалидната количка
Васко от Ново село има шанс да стане от инвалидната количка Видео: Русе Медиа

8000 евро делят 21-годишния студент от Русенския университет Васил Иванов от Ново село от мечтата му да се надигне от инвалидната количка

Младежът е с диагноза детска церебрална парализа, а надежда за подобряване на физическото му състояние дава болница в Турция, информира Русе Медиа.

Васко е завършил интериорен дизайн в Професионалната гимназия по строителство в Русе. Той обича да учи, въпреки уврежданията си, и кандидатства в Русенския университет. И двете учебни заведения са пригодени за хора с увреждания, което е улеснение за Васко и майка му Ивелина, която е неотлъчно до него.

За самия учебен процес Васко има нужда от нея – тя е с него в часовете, записва лекциите, учат заедно и му помага да се подготвя за изпити. Помагат му и състудентите му, с които се разбира прекрасно. Но Васко мечтае и за друго – да се изправи на крака.

Преди три години майка му разбира, че за детето ѝ има шанс в Турция – с помощта на робот да проходи дотолкова, доколкото да може да се грижи сам за себе си. Според лекарите са необходими поне три години да се правят процедури в продължение на два месеца.

За два месеца искат 16 000 евро, половината е събрана. Искам да може да се обслужва сам, колкото за себе си, защото аз няма да съм винаги до него. Да има шанс да си изкарва парите, да не чака на държавата. С една инвалидна пенсия от 200 лв. кое по-напред – само пътят от Ново село до Русе отиване и връщане е 10 лв. Разчитаме на добрите хора да ни помогнат да съберем останалите 8000 евро. Отиваме в Турция единствено, защото в България няма такава апаратура“, казва Ивелина Иванова.

Средствата трябва да се съберат до края на юни, за да може Васко и майка му да заминат за Турция на 1 юли. Целта е да направят процедурите през ваканцията, преди Васко да се върне в университета за учебната година.

Васко е като всяко едно дете, радостно, иска и той да е нормален. Да си изкарва прехраната“, споделя майката Ивелина. А Васко има и планове за бъдещето – да работи във фирма, която прави компютърни игри. Самият той обича да играе, като любими са му приключенските сюжети.

Ако искате да помогнете на Васко да сбъдне мечтите си, може да го направите по дарителската сметка:

IBAN : BG86 BPBI 7921 4046 3276 01

BIC: BPBIBGSF

Васил Ивелинов Иванов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Валентин Павлов
    Ще му помогна скоро
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари