Знаете ли защо върху картата на Турция пише България?

2
Новите българи са предимно руснаци, показват данни на ООН
Новите българи са предимно руснаци, показват данни на ООН

Миграцията  е съвременен феномен в цяла Европа.Ръстът на имигрантите се засили рязко след формирането на Европейската икономическа зона, която позволи на гражданите на много европейски държави да се движат свободно в общността, коментира блогът jakubmarian, който публикува много любопитни карти за движението на хората в рамките на Стария континент. Те са направени на база на данните на ООН от сайта  за миграционните процеси през 2013 година.

От тях се вижда броят на имигрантите като процент от населението в различните държави, както и от коя държава идват най-много нови заселници. По този показател се оказва, че България е най-атрактивна предимно за руснаците. Като цяло обаче държавата ни е сред най-слабо засегната от имигрантската вълна. У нас заселените чужденци са едва 1,2 процента от населението, докато в държави като Швеция, Ирландия и Естония делът на имигрантите е около 16 процента от населението.

Единствената държава, в която имигрантите от България са на първо място по брой, е южната съседка Турция, показват данните на ООН.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари