Жителите на Мартен, Сандрово и Николово излизат на безсрочен протест

5
Според кмета на Мартен проблемът с камионите в района трябва да се реши на държавно ниво
Според кмета на Мартен проблемът с камионите в района трябва да се реши на държавно ниво Снимка: Кадър от БНТ

Продължават проблемите и огромните опашки от ТИР-ове по международния път Русе - Силистра.

Властите все още не са взели мерки за облекчаване на трафика. През почивните дни движението през граничния пункт "Дунав мост" край Русе остава натоварено.

От месеци, заради войната в Украйна, голяма част от тежкотоварните камиони започнаха да преминават през граничния пункт "Дунав мост" край Русе. Това, обаче доведе до ежедневни тежки задръствания и опашки, които често надхвърлят 5-6 километра по двете посоки.

Близо 6 000 автомобила и 70 туристически автобуси са влезли в страната през изминалото денонощие от граничния пункт “Дунав мост” край Русе.

Над 80% от преминалите са румънски граждани, които са се насочили към южната ни граница в посока Гърция и Турция. Общият брой на влезлите в страната е малко на 20 000. Според специалисти, броят пътници се доближава до нивата от преди ковид епидемията.

На граничният пункт работят всички гишета, като гражданите на Европейския съюз изчакават за да преминат през границата средно около 10 минути. Броят на чакащите тежкотоварни автомобили, които са напуснали страната през изминалото денонощие е около 1200.

В края на август, след повече от 20-годишно прекъсване, отново ще заработи фериботната връзка Русе - Гюргево. С възстановяването на редовната фериботна връзка се предвижда, да се превозват между 300- 350 камиона на денонощие в едната посока. Това, според специалисти, значително ще намали трафика по "Дунав мост".

Хората от град Мартен, които са най- потърпевши от тежкия трафик, смятат, че пускането на фериботната връзка с Румъния е само частично решение на проблема.

"Според мен трябва да се вземе държавническо решение, държавата да си влезе в ролята на държава и да реши този проблем. Това е последното вече, което може да се опита.", смята Димо Тонев- кмет на град Мартен, предава БНТ.

А докато чакат решение жителите на МартенСандрово и Николово излизат на безсрочен протест, докато не бъдат премахнати тировете от главния път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    4
    Гост
    Как един ферибот с капацитет 300 камиона на ден, ще реши проблемът с това, че пътищата се ползват за паркинг на камиони? През ГКПП преминават по 1000 камиона на ден, като чакат още 1000 на опашка по международното и Сърпчето. Трябва огромен паркинг и да ги викат по номера.
  • 3
    3
    Ivan 80g11g
    Xxxx11g xaa😝🕳️😛🤪😋🌚🤗🥳😜🌋🌋🌋😕😜🥳😤🤗🤫🙃💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯💯😝😜😜🤪🥳🤩😘😚😗😉🙃😉😀😃😃😊☺️😏😌😔🌋🌋🌋🥳🌋
  • 7
    2
    до 1
    Като те чета , май и в редовните полети Русе-София не вярваш! Каквито ни специалистите, такава ни е и държавата, такъв е и градът!
  • 11
    1
    123
    А въпросните специалисти дали знаят какво е нивото на реката в момента, и доколко то ще позволи осъществяването на тази фериботна връзка? Вчера други специалисти твърдяха, че скоро водата няма да се покачи. И к'во прайм - отчитаме дейност само?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари