"Жилфонд" не е за роми със скъпарски Мерцедеси

5
Въпросните обитатели тормозят съседите си с денонощни тържества и силна ориенталска музика
Въпросните обитатели тормозят съседите си с денонощни тържества и силна ориенталска музика

Председателят на групата общински съветници на Патриотите Иво Пазарджиев повдигна по време на сесия на ОбС-Русе въпрос относно къща, собственост на общинското предприятие „Жилфонд“, предоставена за ползване и обитавана от роми.

По информация на общинския съветник за ремонт на покривната конструкция на жилището, Община Русе, е отпуснала 60 хиляди лева.

Според установената практика в къщи и апартаменти, собственост на Общината, могат да се настаняват единствено крайно нуждаещи се лица, нямащи възможност да придобият собствено или под наем жилище. Публична тайна е, че дори към момента немалко са хората, очакващи да дойде техния ред, за да бъдат настанени в такова.

Иво Пазарджиев реагира по темата следствие сигнал на граждани, забелязващи редовно паркирани пред имота общинска собственост скъпи автомобили, което вероятно означава, че ползвателите не са в толкова затруднено положение. Същите се оплакват за най-редовни случаи при които обитателите не се съобразяват с действащите разпоредби относно високият шум, усилвайки музика, излизаща от тонколони във всяко време на денонощието. Не веднъж въпросните са организирали там различни празненства с което допълнително създават на всички останали проблеми и неудобства.

След неговото изказване по време на сесията на Общински съвет – Русе, провела се на 17 май 2018 година, кметът на Община Русе Пламен Стоилов изрази готовност да провери случая, като едновременно с това настоя гражданите да бъдат по-активни в изпращането на сигнали, когато забележат нещо подобно.

Адвокат Пазарджиев е категоричен, че лошата практика в общински жилища да се настаняват лица, които не изпитват реални трудности по намиране на собствено или под наем жилище за сметка на всички останали, чакащи чинно своя ред, трябва да бъде преустановена спешно. Според него единствено по този начин усещането за справедливост у хората по тази тема ще бъде възвърнато. 

"Категоричен съм, че общински жилища не би следвало да бъдат давани на цигани, притежаващи Мерцедеси за десетки хиляди левове. След тях обикновено жилищата са съсипани и трябва да им бъде правен основен ремонт. Въпросните обитатели тормозят съседите си с денонощни тържества и силна ориенталска музика", сподели в социалната мрежа Пазарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари