Защо трябва да пием водата от варените картофи?

0
Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане
Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане

Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане

Картофите са донесени в Русия по заповед на Петър Велики в края на 17 век. Почти веднага необичайният зеленчук за руския народ бързо се превърнал в един от любимите. Те не само започнали да приготвят много ястия от картофи, но създали и различни напитки: сок, желе, дори квас.

Водата, в която са се варили картофите, не се изхвърля, а се използва за лечение на различни заболявания: например настинки.

Употребата на "вода изпод картофите" се потвърждава от съвременната наука. Учени от Института по хранене на Германия наричат ​​картофения бульон отвара от Хипократ и го смятат за универсално лекарство, пише Zdrave.to.

Така че "отварата от под картофа" перфектно премахва токсините от тялото и почиства червата от слуз, помага за облекчаване на симптомите на артрит. Редовната употреба на картофения бульон помага за нормализиране на кръвното налягане, а когато имате настинка, трябва да дишате над бульона с кърпа над него.

Вярно е, за да се запазят всички полезни вещества в картофения бульон, той трябва да бъде правилно приготвен. Обелването на картофи преди готвене не е необходимо, тъй като обелката съдържа до 50% от общото количество витамини. Картофите трябва да бъдат добре измити и потопени във вряща вода. Тези тайни ще ви помогнат да приготвите истинска лечебна напитка.

Противопоказания: Картофената отвара не трябва да се пие за хора, страдащи от диабет, ниско кръвно налягане и алергии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари