Клонките от вишна са лечебна бомба за здравето

0
Най-подходящите са опадалите клонки, които трябва да бъдат измити и изсушени за зимата
Най-подходящите са опадалите клонки, които трябва да бъдат измити и изсушени за зимата

Най-подходящите са опадалите клонки, които трябва да бъдат измити и изсушени за зимата

Когато става въпрос за комплексно лечение на чернодробни заболявания като хепатит, дискинезия на жлъчните пътища, хепатохолецистит и болест на Боткин, както и жлъчно-каменна болест, е важно да се включат в диетата дръжките от плодовете и листата на вишната.

Най-подходящите са опадалите клонки, които трябва да бъдат измити и изсушени за зимата. Може да използвате и свежи клонки. Те се запарват като обикновен чай и се пият през целия ден.

Ако чернодробните заболявания се съпътстват от захарен диабет, тази напитка ще бъде от полза за здравето ви: 2 супени лъжици ситно нарязани клонки и млади пъпки се заливат с 1-2 чаши гореща вода в термос през вечерта.

На сутринта се прецежда, а през деня е добре да се съхранява в термос. Пие се по 1/3 чаша, 3-4 пъти на ден, 20 минути преди хранене. Лечебният курс продължава 2-3 месеца.

За лечение на ставите, клонките на вишневите плодове се препоръчват като отвара. Той има диуретичен ефект и може да се използва и за натриване на ставите и за вътрешно приемане. За целта е необходимо да съберете неголямо количество дръжки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари