Зареждат безжично електромобили

0
Новата технология се тества
Новата технология се тества

Qualcomm и Daimler обявиха, че се включват в проучванията за безжично зареждане на автомобили, а сега Hyundai и Kia също се присъединиха към компаниите, които доразвиват технологията, съобщават cars.bg. „Безжичното зареждане ще направи електромобилите значително по-практични и удобни за използване“, разкриват ръководителите на Kia в прессъобщението си.

В момента компанията тества новата си технология. Първата стъпка от проучването им бе да разработят система за безжичното пренасяне на електроенергия, която позволява трансфера на поне 85% от използваното електричество. Тя ще се използва за бързото зареждане на батериите, което позволява скоростно съхранение на 10 кВт/ч. Втората фаза бе създаването на малка и компактна система, която да бъде монтирана в автомобила и да прихваща минимум 92% от електричеството. От Kia споделят, че технологията им позволява зареждане дори ако автомобилът и зарядната станция не са идеално синхронизирани. Третата фаза от проекта на Hyundai и Kia цели да тества системата в реални условия.

Основен партньор на южнокорейските компании е Mojo Mobility, които специализират в създаването на безжични системи за пренос на електроенергия. Те не изискват пълна синхронизация между позицията на автомобила и станцията.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари