Започна вторият протест #ГАZwithmе пред президентството

2
Демонстрантите искат стопроцентова диверсификация на доставките на газ
Демонстрантите искат стопроцентова диверсификация на доставките на газ Видео: БНР

Граждани се събраха на протест пред президентството

От организаторите посочват, че целта е да се окаже граждански контрол на действията на служебното правителство. Конкретно настояване, което имат, е за стопроцентова диверсификация на доставките на газ, информира БТА.

Влошаващото се време не попречи на участниците в демонстрацията да се съберат отново в 19 ч.

"Това е исторически момент за България. Никога служебен кабинет не е предизвиквал протести, но Радевите избраници решиха, че осигуряване на безопасни и почтени избори е прекалено скучна задача. Ние отказваме да бъдем зависими от ГаZпром и да финансираме безобразната война на Путин!. Няма да допуснем да бъдем под руско робство за поредна зима! За пръв път тази година почувствахме България като неизменна част от ЕС и НАТО, а (п)реZидентът иска да ни го отнеме. Няма да го допуснем! #ГАZwithme!”, казват организаторите на протеста, които настояват за бързо пускане на интерконектора с Гърция в експлоатация, предава Булевард България.

От началото на протестите служебният кабинет започна да демонстрира по-голяма ангажираност със завършването на обекта, но никой не дава информация за краен срок кога той ще бъде приключен.

Според Кирил Петков това трябва да стане до края на август, но двама от служебните министри Христо Алексиев и Иван Шишков го поставят под въпрос, твърдейки, че строителството още не е приключило.

В същото време - служебното правителство отказва и да заяви ясна позиция дали ще води преговори с "Газпром" и дали смята да обвързва държавата с нов 10-годишен договор с руската компания, каквито са опасенията на протестиращите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари