Започна дълго чаканият ремонт на улица "Потсдам"

2
Реконструкцията на улицата сложи край на нелегалния пазар
Реконструкцията на улицата сложи край на нелегалния пазар Снимка: БНТ

Започна работата по реконструкцията на част улица „Потсдам” при кръстовището с улица „Професор Михаил Арнаудов” в Русе.

През почивните дни на общинските площи, които до скоро служеха за тротоар се организираше нерегламентиран пазар на стоки с неясен произход, съобщава БНТ Русе. От Oбщината коментираха преди месец, че, след като ремонтът започне, пазарът ще изчезне.

По реконструкцията се работи от няколко дни. Част от широкия тротоар вече е разкопан, а на негово място засега има насипани камъни. Улицата ще бъде преасфалтирана и платното, което сега е широко 7 метра, ще стане 17 метра. Тротоарите ще се запазят, като ширината на единия ще е 3 метра, а на другия 3.5 метра. Така на мястото вече няма да могат да се разполагат търговците, които камерата на телевизията засне само преди месец.

Тогава от медията се натъкнаха на очила, стари обувки, употребявани дрехи, инструменти, битова и домакинска техника, автомобилни и велосипедни части и дори малки кученца. А търговците не пожелаха да кажат откъде е стоката.

Пазарът ще изчезне след реконструкцията на част от улицата, казаха още тогава от Общинската управа. Ремонтът включва и кръстовището с улица „Професор Михаил Арнаудов”, където сега, заради тесния участък, се образуват опашки от чакащи автомобили на светофара. Средствата, близо 370 000 лева, бяха отпуснати от бюджета на Общината. От местната управа планират догодина да отпуснат още пари за останалата част от улицата.

Източник: БНТ Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари