Защо новите тротоари по улица "Плиска" се превръщат във велоалеи?

6

И още - защо е толкова ужасно качеството на маркировката?!, пита русенка

Някой знае ли защо новите тротоари по улица "Плиска" се превръщат във велоалеи?

Това се пита русенка, която е изумена от решението на Общината.

"Трудно ми е да разбера, защото успоредно на този тротоар, наблизо - в парка на младежта, цялата крайна алея е също вело (независимо, че велосипедистите си карат по пешеходните)", пише г-жа Тодорова в пост във фейсбук групата "ж.к. Възраждане - Русе".

"И още - защо е толкова ужасно качеството на маркировката?!", допълва възмутено тя.

Липсата на качеството при ремонтите в Русе не е нещо ново, но това не означава, че гражданите трябва да свикват с това и да се примиряват. Въпросът на г-жа Тодорова е уместен.

Къде се предполага, че трябва да се движат пешеходците, като оставената свободна зона по тротоара е осеяна с дървета и стълбове? По този начин гражданите на Русе не са ли изложени на опасност? Работа на Община Русе е да опазва живота и здравето на гражданите си или да ги поставя в опасни ситуации с недомислиците си?

Очакваме отговори и реакции от общинската администрация. В случая не могат да се оправдаят, че това е дело на предшествениците им, тъй като служителите, вземащи решенията са същите след преизбирането на Пенчо Милков за кмет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    22
    :@
    Няма никакъв знак 🚳 , но това винаги си е било пешеходна зона и един ден някой го обръща на велоалея. Мястото на велоалеята е в края на пътното платно.
  • 8
    21
    русенец
    Много ми е интересно "еколожката" Вгъзилена как ще обясни как така палячовците на кметското недоразумение са боядисали основата на дървото на снимката? Не стига, че Бенчо НИЩО не прави за чистотата на въздуха, ами се унищожават и дървета по този начин???
  • -7
    20
    Ебандуране
    Еваларка на кмета да го духат бедните
  • 4
    19
    Farting Bull 🦬💥
    Тези които живеят в района да проверят дали в двата края на велоалеята няма 🚳 знак забранено за велосипеди.
  • 13
    18
    Василенка
    Какво не харесвате на трутуарите? Мъжът ми да не е строител. Той е Доктор Гинеколог. Най-добрият Доктор.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари