В ход са основните ремонти на четири улици в Русе

4

Предстои откриване на строителни площадки на улиците „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“, „Княжеска“, „Никола Й. Вапцаров“, „Тодор Икономов“ и „Рига“

Продължават основните ремонти на ключови улици в Русе. В момента дейности се извършват по ул. „Хан Крум“ /в участъка от ул. „Борисова“ до ул. „Проф. Асен Златаров“/, ул. „Проф. Асен Златаров“, ул. „Згориград“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Ремонтите се извършват с поетия дългосрочен инвестиционен кредит от Община Русе, решението за който бе прието от Общинския съвет в началото на годината, уточниха от общинска администрация.

Днес стартира цялостното асфалтиране на ул. „Д-р Петър Берон“. В началото на миналата седмицата бяха съставени и подписани протоколи за откриване на строителна площадка и определяне на линия и ниво за строежи от техническата инфраструктура за ул. „Згориград“ и ул. „Ангел Кънчев“.

Очаква се в началото на декември да започне ремонтът на улиците „Д-р Петър Берон“, „Мария Луиза“, „Княжеска“, „Никола Й. Вапцаров“, „Тодор Икономов“ и „Рига“.

Строителните дейности се извършват поетапно, за да не се възпрепятства движението по гореспоменатите участъци. Към проектите са включени дейности, свързани с ремонт на тротоарните настилки, като в някои участъци част от бордюрите ще бъдат запазени, а по-голямата част ще бъдат подменени с нови. Предвиден е монтаж на нови пътни ивици на местата, където има съществуващи зелени площи за разграничаването им от тротоарните площи.

Приключи изпълнението на ул. „Бистрица“ и предстои въвеждането ѝ в експлоатация.

Проектите за ул. „Княз Дондуков – Корсаков“ и ул. „Алеи Възраждане“ са в процес на съгласуване с КАТ и РИОСВ. След издаване на доклад на оценка на съответствието на инвестиционните проекти /ОСИП/, разрешение за строеж и при подходящи метеорологични условия, строителните дейности ще могат да стартират. През следващата седмица същата процедура ще бъде започната и за ул. „Ниш“ и ул. „Вардар“.

Продължава проектирането на улици бул. „Цар Фердинанд“, ул. „Муткурова“, ул. „Мостова“ и ул. „Войводова“.

Междувременно продължава и поетапният ремонт на платната на ул. „Плиска“ със средства от държавата. Дейностите по обновяване на тротоарите приключиха.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    15
    my name
    Обикалям много градове служебно, но такива улици като русенските никъде няма. Запазена марка са пропаданията от некадърно строителство и льосовата почва. Управата така и не разбира, че със селски технологии качество няма. Друга запазена марка са шахтите. Един асфалтира, а друг ги поддържа . Или става дупка, или стърчи над асфалта. Караме в зигзаг като на полигона.Трети проблем - ремонтите на Топлофикация. Ново асфалтирана улица и след седмица избила стара тръба и айде край на кефа... Въобще некадърна работа.
  • -1
    14
    daskal
    Точно така! Оправяйте центъра, а на улиците в кварталите им е.те майката!
  • 0
    13
    Мечти
    За времето на Пенчо Кубадински в Русе?!
  • 15
    12
    До + -
    Настоящият некадърник е най-голямото комунистическо зло в съвременната история на града и го приравни до голямо село с разсипани, кални и прашни улици и тротоари, мръсотия и нездравословен въздух. Погубва града с бодра комунистическа стъпка.
  • 10
    11
    плюс минус
    Нито така, нито онака. Уви, Пенчо беше по-малкото зло от другия кандидат на балотажа ...Колко бяха кандидатите на първия тур, десетина? Ех, Русе, любимият ми роден град! Помня те като малка, колко беше чист, красив, спокоен. Строеше се добре - Дунав мост, ЖП гарата, Дом на културата, фабрики и заводи, училища, жилищни блокове, ВИММЕС, ....При соца също имаше негативи, но днес те, негативите, са повече.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари