Закопчаха пиян полицай, проверил шофьорка, спряла на "Стоп"

3
Младеж от спряната кола се спречкал с пияното ченге / Снимката е илюстративна
Младеж от спряната кола се спречкал с пияното ченге / Снимката е илюстративна Снимка: БНТ

56-годишен разследващ полицай от Раковски попадна в ареста, след като карал пил и нападнал на кръстовище в града млад мъж на 24 години. Инцидентът станал около 3 часа през нощта в събота, съобщиха от прокуратурата, предаде Монитор.

Тогава на кръстовището на улиците „Георги Сава Раковски” и „Москва” лека кола „Пежо”, шофирана от 19-годишно момиче, спряла на знак „Стоп”. В същото време на кръстовището спрял и лек автомобил „Форд”, каран от 56-годишното ченге, чиито инициали са Т.Р. Той работел като разследващ полицай в Районното управление в Раковски и във въпросната нощ бил „на повикване”.

В пежото на 19-годишната шофьорка пътували нейни двама приятели – момче на 17 години и млад мъж на 24 години. Когато пежото спряло на знака „Стоп”, от форда слязъл полицаят, който отишъл до другата кола и поискал документите за проверка на пътуващите. От френската кола слязъл 24-годишният, който репликирал ченгето, че не са в нарушение и няма право да им иска документите за проверка. В този момент Т.Р. блъснал 24-годишния, който загубил равновесие и паднал на земята. Спътниците му подали сигнал на телефон 112 и на мястото бил пратен автопатрул.

При пробата с дрегер полицаите установили, че колегата им шофирал пиян – апаратът отчел 1,47 промила алкохол. Впоследствие 56-годишният отишъл да даде и кръвна проба. На мястото бил повикан и екип следователи от окръжния следствен отдел към окръжната прокуратура в Пловдив.

Полицаят Т.Р. бил арестуван за 24 часа и предстои да му бъде повдигнато обвинение за шофиране след употреба на алкохол и ще бъде задържан за нови 72 часа. Срещу него е образувано бързо производство, в хода на което наблюдаващият прокурор ще направи преценка за повдигане и на други обвинения срещу 56-годишното ченге.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари