Съвети към шофьорите при тестване с дрегер

4
Адвокат Силвия Петкова разкри порочните практики на полицаите
Адвокат Силвия Петкова разкри порочните практики на полицаите Снимка: Фейсбук

Адвокат Силвия Петкова разкри порочните практики на полицаите

Адвокат Силвия Петкова даде няколко съвета към водачите на моторни превозни средства, цитирана от "Дневник".

1. Винаги, когато се съмнявате в показанията на дрегера за алкохол или на теста за наркотици, дайте биологична проба (кръв и урина).

Това трябва да направите независимо колко настойчиво полицаите ви убеждават да не давате такава проба (ще стане по - лошо, ако дадете; всичко ще свърши по-бързо, ако не дадете и други подобни - това са полицейски трикове; биологичната проба е ваше право).

2. Особено важно при положителен тест за наркотици, когато не сте употребили или сте употребили дълго време преди да шофирате: НЕ подписвайте протокол за доброволно предаване на автомобила си.

Полицейските служители масово ще се опитат да ви убедят как имате задължение да го направите или пък, че за вас ще бъде по-добре.

Няма такова нещо. Отнемането на МПС е мярка, която се прилага с присъдата и не следва да се прилага предварително. Ако желаят да ви го отнемат на място, това трябва да стане с протокол за изземване.

ВАЖНО! Ако подпишете протокол за доброволно предаване на автомобила си и след няколко месеца биологичната ви проба се окаже отрицателна, няма да се активира правото ви на обезщетение за оставането без автомобил. Това е така, тъй като обезщетение се дължи за вредите, настъпили от незаконни актове на полицията. Когато сте предали автомобила си доброволно, не е налице незаконен акт, дори и когато сте били подведени да го направите.

И пак да повторя:

1/ задължително давайте биологична проба;

2/ не подписвайте протоколи за доброволно предаване на автомобили.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    1
    kak
    Коя е адв.Силвия Петкова? Малко професионална биография?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари