Захарова: България да защити съветските паметници от вандализъм

0
"Трябва да надделее разумният подход", подчерта говорителката на руското външно министерство
"Трябва да надделее разумният подход", подчерта говорителката на руското външно министерство

"Трябва да надделее разумният подход", подчерта говорителката на руското външно министерство

Във връзка с оскверняването на съветски паметници в София Русия призовава българското ръководство да предприеме мерки за защита на паметниците, заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, съобщи ТАСС.

Тя отбеляза, че на фона на антируската истерия, провокирана от Запада, през София преминава вълна от оскверняване на съветски военни паметници. "Паметникът на Съветската армия и масовият гроб в квартал "Лозенец" са обект на нови вандалски нападения", посочи Захарова.

"Дълбоко възмутени сме от подигравката с паметта на съветските войници, които дадоха живота си, за да спасят Европа от нацизма. От съществено значение е компетентните български органи да проведат пълно разследване и да изправят пред съда замесените в тези злодеяния. Още веднъж призоваваме българското ръководство да предприеме изчерпателни мерки за засилване на защитата на паметниците в съответствие със съществуващата двустранна правна рамка", се подчертава в коментара на Захарова, цитирана от БТА.

"Трябва да надделее разумният, цивилизован подход", подчерта говорителката на руското външно министерство. "Политическата конюнктура не може да бъде оправдание за посегателства срещу паметниците от общата история на нашите страни, на нашите братски народи."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    7
    до 6
    Аман от виртуални патриоти, които всъщност са си реални посерковци. Бягай да воюваш в Украйна, бе дебил?:) То Русия може да дойде да си пази паметниците в България, но едва ли наистина го искаш.
  • 2
    6
    Я елате си ги пазете сами
    Татари с татари, водкаджийски. Никой българин не е длъжен да ви пази тъпите канари, олицетворяващи руския окупатор и тиранин. Видя се вече що за стока сте и никой вече не го е страх от Червената армия. 250 000 горянина са избити от Червената армия и техните слуги, блюдолизци. Хора с отнети земи и свободомислещи. За тях само роднините им помнят. Да ни връщат по-скоро правото на огнестрелно оръжие, че да се подготвим за тъпите казаци подобаващо - с хляб от олово и сол от барут.
  • 3
    5
    Бай Чеп
    Напълно очаквано от умно-красивия дебилитет! Да оскверниш паметника на загиналите украински войници през ВСВ за да изразиш подкрепа за Украйна е най-тъпото нещо което може да измисли гаменския мозък! За неграмотните либералчета явно не е известно, че през ВСВ Украйна е част от СССР и паметника е всъщност паметник на 3-ти украински фронт, който се е бил с фашистите по нашите земи!
  • 2
    4
    Възмутен
    Айде сега и тази, след тетка ти Митрофанова и тази дава акъл и заплашва. Ей, алоооооо, не сме 16 република. Това са паметници на една окупационна армия, нападнала България и установила един от най-мракобесните режими в историята ни. Все едно да пазим и съхраняваме паметниците на осменската армия, завладяла България. А госпожа Захарова като говори за изправяне на виновните пред съд, самата тя, заедно със шефа си Лавров и общият им диктатор готови ли са за явяване пред съда. Съдебното преследване за военни престъпления и геноцид е без давност. Историята вече прочете своята присъда, сега остава и човешкия съд да каже думата си. Така, че от подсъдими не искаме акъл
  • 4
    3
    РУК за Ръша
    Сахарова да дойде да ми защити чепа във вмирисаната си рашистка дупара!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари