Лавров отива в САЩ

3
Очаква се външният министър да представи руската позиция за Украйна пред Съвета за сигурност на ООН
Очаква се външният министър да представи руската позиция за Украйна пред Съвета за сигурност на ООН Снимка: Снимка: ЕПА / БГНЕС

Очаква се външният министър да представи руската позиция за Украйна пред Съвета за сигурност на ООН

Руският външен министър Сергей Лавров ще посети Ню Йорк за участие в Съвета за сигурност на ООН на 22-24 януари. Той ще участва в дебатите за ситуацията в Близкия изток и за Украйна. Това съобщи руската държавна агенция ТАСС като се позова на говорителя на Външното министерство на Русия Мария Захарова, цитирана от .

По-рано тя съобщи на брифинг, че Лавров планира участието в откритите дебати на Съвета за сигурност на ООН за Близкия изток. Обсъждането на украинската проблематика е инициирано от Русия, стана ясно от думите на Захарова.

По близкоизточния въпрос се обсъжда начин на излизане от мащабната криза на палестино-изралеския конфликт. Относно украинската тема Захарова каза, че Москва смята участието на своя дипломат за „добра възможност за представяне на руската позиция пред високата аудитория на ООН”. Това включва и възможност за урегулиране на кризата по политико-дипломатически метод, уточни говорителят. Начинът това да стане е като се отчитат „законните руски интереси в сферата на сигурността”, гласи позицията на руското външно министерство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -1
    6
    Лъжите на ТАСС
    Поредната фалшива рушлямистанска пропаганда! Ама дъртачката Сахарова била казала! Коня е персона нон грата в нормалните държави! Кой ще го пусне в САЩ? Още на летището ще го арестуват и ще го пратят на съд в Хага като военопрестъпник!
  • 3
    5
    До 2
    Ще го научиш ли Кулеба това с езика,покажи му как става,явно ги разбираш тези неща.
  • 7
    4
    daskal
    Е, тъкмо да се види и с дъщеря си, която отдавна живее там.
  • -1
    3
    Оркоебач
    Сера в устенцата на двете русопитешки отрепки отдолу. Вижте му питекантропската физиономия на получовека лавров. Ще слушка кво му се заповядва в Ню Йорк че да не яде шамарите от Кулеба и цялата украинска делегация. Толкоз.
  • 3
    2
    Фак америка вива Русия
    Хуйлеба може да му бие два езика точно по точката отзад ако братока му позволи и да не е грухал пушена сланина с чесън, защото следващия циркон ще се стовари право в бункера на тея жалки мишоци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари