Мария Захарова: Обсъждане на мир в Украйна без участието на Русия е безсмислено

0
Говорителката на руското министерство на външните работи визира конференцията на високо равнище за мир в Швейцария
Говорителката на руското министерство на външните работи визира конференцията на високо равнище за мир в Швейцария Снимка: © РИА Новости / Пресс-служба МИД России

Говорителката на руското министерство на външните работи визира конференцията на високо равнище за мир в Швейцария

Говорителката на руското министерство на външните работи Мария Захарова заяви днес, че всякакво обсъждане на край на конфликта в Украйна е безсмислено, ако в него не участва Русия, предаде Ройтерс.

Захарова имаше предвид конференцията на високо равнище за мир в Украйна, която се очаква да се състои на 15 и 16 юни в швейцарския курортния комплекс Бюргенщок край град Люцерн, уточнява Ройтерс, цитирана о БТА.

Агенцията припомня, че още при обявяването на конференцията Русия каза, че няма да участва в нея, определяйки идеята за форум по този въпрос без нейно участие като "нелепа".

Пред представители на медиите Захарова заяви още, че Формулата за мир на украинския президент Володимир Зеленски, в която се призовава за пълното изтегляне на руските части от всички завзети от Москва територии на Украйна, няма да приближи двете страни до мира, а ще удължи конфликта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари