Бъдещи юристи от Русенския университет посетиха Инспекцията по труда

1
Поводът е 28 април - Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки
Поводът е 28 април - Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки Снимка: РУ "Ангел Кънчев"

Поводът е 28 април - Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки

Студенти от пети курс специалност „Право" на Юридическия факултет на Русенския университет „Ангел Кънев" посетиха Дирекция инспекция по труда - Русе по повод 28 април, когато се отбелязва Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. Те бяха придружени от гл. ас. д-р Мария Радева и доц. д-р Ваня Пантелеева. Студентите бяха посрещнати от директора на инспекцията по труда в Русе г-жа Ирена Николаева.

Данни за трудовия травматизъм, както и интересни случаи от практиката пред студентите представи г-н Георги Георгиев - главен инспектор в Дирекция инспекция по труда - Русе.

Разследването на трудовите злополуки, наемането на чужденци, защитата на лицата с намалена работоспособност бяха след обсъжданите теми. Интересът на студентите беше насочен към контролната дейност на инспекцията и последиците при работа без трудов договор.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари