Задържаха заподозрян за брюкселските атентати

0
Любителски видеоклип показва ареста на един от петимата мъже, задържани при полицейска акция в Андерлехт по подозрение за съучастие в терористичните атаки
Любителски видеоклип показва ареста на един от петимата мъже, задържани при полицейска акция в Андерлехт по подозрение за съучастие в терористичните атаки

Любителски видеоклип показва ареста на един от петимата мъже, задържани при полицейска акция в Андерлехт по подозрение за съучастие в терористичните атаки.

Предполага се, че сваленият на земята мъж е самият Мохамед Абрини – един от извършителите на бомбения атентат на летище „Завентем”, но тази информация не може да бъде потвърдена напълно, съобщава Би Би Си, цитирани от 24 часа.

Мохамед Абрини е помагал на парижкия атентатор Салах Абдеслам за атаките от 13 ноември миналата година. Освен това той е участвал в изработването на бомбите за летище „Завентем” в Брюксел, където имаше експлозии на 22 март. Смята се, че Абрини е единственият оцелял атентатор от летището, кадри от охранителни камери как бута количка с багаж пред експлозията помогнаха за неговото идентифициране.

Сред останалите петима задържани вчера беше и Осама Крайем. Той е бил заснет от охранителни камери с куфар на метростанция в Брюксел. Куфарът бил подобен на този, който носел камикадзето Хали дал-Бакрауи. Крайем е засечен и в магазин, където си купил чантите, използвани за атаката по брюкселското метро.

В момента в брюкселския квартал „Етербек” тече полицейска операция. Отцепен е жилищен блок, в който нахлуха спецчасти.

Очаквайте подробности.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари