Спецакцията в Брюксел задържа терорист

0
Цял район на Брюксел бе блокиран при операцията
Цял район на Брюксел бе блокиран при операцията Снимка: БГНЕС

Един човек беше задържан след края на операцията в брюкселския квартал Скарбек. Мъжът, чиято самоличност все още не се съобщава, е бил леко ранен при ареста си.

Според телевизионния канал RTL полицията е открила стрелба по мъж с раница, който е започнал да бяга от полицията, информира БГНЕС.

Засега не се дава допълнителна информация за състоянието на задържания. Полицейски източник съобщи по-рано, че днешната акция е свързана с вчерашния арест в Париж на френски гражданин, който е планирал терористичен акт във Франция.

Акцията в община Скарбек има връзка с разследването около ареста на 34-годишния Реда Крикет в четвъртък. В апартамента на мъжа бяха открити голямо количество експлозиви, както и тежко въоръжение.

В същото време кметът на Скарбек Бернар Клерфай посочи, че акцията има пряка връзка и с атентатите от Брюксел тази седмица.

Тя се провежда в същия район, откъдето тримата терористи в брюкселското летище са тръгнали преди атентата. Кметът също така потвърди, че мъжът е задържан и ранен в крака. Във вторник трима мъже взривиха два експлозива на летището в Брюксел.

По същото време други двама атентатори взривиха бомба на една от метростанциите в града. При нападението загинаха над 30 човека, а ранените са над 270 души. Според белгийски медии по време на днешната акция също са били чути експлозии. Кметът Клерфай посочи също, че те обаче са били малки и контролирани от полицията.

По време на операцията целият район около нея беше блокиран. На мястото имаше засилено полицейско присъствие, както и военни патрули. Жителите на квартала бяха евакуирани. Към момента федералната полиция отказва да предостави повече информация, но се очаква в скоро време да има официално изявление.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари