Задържаха мъж за палежа на българския културен център в Битоля

0
Кирил Петков благодари на властите в РСМ за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача
Кирил Петков благодари на властите в РСМ за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача Снимка: БНТ

Задържан е извършителят, подпалил българския културен център "Иван Михайлов" в Битоля и той е направил самопризнания.

Това съобщи в профила си във Фейсбук министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски.

"Със задоволство мога да съобщя за бързото и ефективно прекратяване на случая от преди три дни - 4 юни, с пожара в центъра "Иван Михайлов" в Битоля, който вече е разкрит и имаме задържано лице, което призна за стореното", пише Спасовски, предава БНТ.

"Работеше се денонощно, за да бъде намерен извършителят, взеха се предвид всички доказателства, а след официални разговори през изминалите дни, вчера вечерта, със съдебна заповед, беше извършен обиск на две места, използвани от Л.А, на 34 години от Битоля, при който са намерени и иззети предмети, свързани с престъплението, след което лицето е задържано", написа министърът.

Спасовски заявява още, че няма опрощаване и няма защитени лица - всички са равни пред лицето на закона, а всеки, който е сгрешил, трябва да носи отговорност.

Българската реакция не закъсня.

"Приветствам разкриването на извършителя на палежа на културния център на македонските българи в Битоля. Благодаря на властите в Република Северна Македония и на премиера Димитър Ковачевски за ефективните им действия, които в максимално кратък срок заловиха подпалвача. Категорично няма да се поддаваме на провокации, които имат за цел да саботират отношенията със съседите ни", заяви премиерът Кирил Петков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари