Кирил Петков: Осъждам остро палежа в Битоля

0
Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи", добави Петков.
Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи", добави Петков. Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Осъждам остро палежа на културния клуб "Иван Михайлов" в Битоля

Това заяви премиерът Кирил Петков с публикация в социалните мрежи.

Според него това е опит за провокация и дестабилизиране на отношенията ни с нашите съседи.

Българският външен министър пътува към Битоля, за да се запознае на място с щетите. Българското правителство ще продължи да работи за защитата на правата на българската общност в Северна Македония и да подпомага дейността й, съобщи премиерът. 

"Благодаря на премиера Ковачевски за бързата реакция и очаквам от компетентните служби на Република Северна Македония да издирят и накажат извършителите на този вандалски акт. Бъдещето на региона не трябва да става заложник на опитите за дестабилизация от злонамерени маргинални групи", добави Петков. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари