За пореден път Кошлуков, политкомисарят на Доган, се крие зад журналистите

0
Кошлуков е единствения политик в Европа, който ръководи обществена медия, а това е априори несъвместимо с изискванията за независимост на публичните меди
Кошлуков е единствения политик в Европа, който ръководи обществена медия, а това е априори несъвместимо с изискванията за независимост на публичните меди Снимка: БНТ

Разбирам че Емил Кошлуков е "излязъл от окопа" и тутакси е паднал за дузпа, като се е обявил за жертва

Обвинил е министър Минеков във всички смъртни грехове, но най-вече в намеса на изпълнителната власт в работата на супер, свръх, невероятно независимата БНТ. Същата която именно под неговото ръководство ни гарантира 112 място на свобода, и която до скоро беше монотелевизия на изпълнителната власт - тоест само едно мнение се чуваше. И днес ако гледате Георги Любенов, Иво Никодимов, Бойко Василев - само чакат сигнал да се върнат към предишното положение.

Вероятно предчувства, че дните му са преброени, но мрънкането няма да му помогне..

Скоро ще излязат разкрития. Най-недостойното в случая че за пореден път Кошлуков, който бе и остава политкомисар на Доган, се крие зад журналистите, същите, на които нареждаше, уволняваше, дисциплинираше.

БНТ в сегашния си ръководен състав е източник на нестабилност, особено в контекста на предизборната борба, защото е дълбоко и необратимо проникнат от зависимости и задкулисие. Доказателство за това е и днешната дезинформация, която БНТ разпространи за действията на ДАНС.

Тези наистина се изживяват като Център на Съпротивата на Доган, Борисов, Пеевски и Гешев.

Когато предишната изпълнителна власт в последните дни наливаше пари в БНТ, за да се платят вноските към откраднатия от санкционирания от САЩ Пеевски КТБ актив НУРТС, не беше намеса. Сегашната обаче е намеса.

В смисъл, пари приемаме, мнения не.

Самият Кошлуков е риск за националната сигурност като свързано с Пеевски лице, което оглавява национална институция.

Когато Каракачанов плати десетки хиляди лева за отразяване на военния парад на 6 май, въпреки че това е обществено задължение, също нямаше проблеми.

Когато се сключват договори, които ощетяват с десетки милиони телевизията, за да бъдат пренасочени към посредници, които "връщат", също няма проблеми. Когато уволняваш неудобни журналисти и назначаваш цели екипи на санкционираният Пеевски също няма проблем.

Кошлуков е единствения политик в Европа, който ръководи обществена медия, а това е априори несъвместимо с изискванията за независимост на публичните медии.

Сега се крие зад декларация на Управителен съвет назначен от него, Общественият съвет също е назначен от него. Там лицето Харалан Александров, член на същия този ОС, "предупреди" че младите чрез гласа си на 11 юли ще изберат репресивна власт?!

За това и тази декларация на Кошлуков няма да има никакво значение.

Ето и аналогът на Илко Желязков в енергетиката, но в медиите и културата - човекът на Пеевски, който е председател на Обществения съвет на БНТ и който крепи Кошлуков.

За едни свързани лица със санкционирания Пеевски става дума. И отново съвършено случайно е натрупал 86 милиона лева дълг в НДК.

Нещо да не е ясно?!

Илиян Василев

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари