Явор Мичев открива първа самостоятелна изложба в чужбина

1

Известният русенски фотограф Явор Мичев ще открие първата си напълно самостоятелна изложба в чужбина

В рамките на месец експозицията, съдържаща 35 кадъра, свързани с река Дунав, Русе, Гюргево и емблематичния мост между двата града, ще може да бъде разгледана в Окръжния музей „Теохари Антонеску“ в Гюргево.

Изложбата ще бъде официално открита в сряда (21-и септември) от 11:00 часа. Събитието се реализира по инициатива на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ в контекста на един от водещите ѝ приоритети, а именно насърчаването на трансграничното сътрудничество. Инициативата става възможна и благодарение на подкрепата на областния управител на Русе Анатоли Станев, както и ръководството на Окръжния съвет. „Смятам, че талантът трябва да се поощрява, а Явор има безспорно такъв. Ще застана зад всяка подобна инициатива“, заяви Станев.

Явор Мичев се занимава с фотография още от ученик. В началото е било хоби, но постепенно страстта към красотата на заобикалящия ни свят става неразделна част от неговото ежедневие. През 2007 година за първи път лети и снима от мотоделтапланер. „Хареса ми това да показвам от висока гледна точка природата, хората, сградите. През последните 7 години снимам основно с безпилотни радио управляеми платформи (дронове). Аерофотографията дава нови хоризонти и нови възможности за авторските ми проекти“, споделя Явор Мичев.

През годините негови снимки са участвали в над 50 фотоконкурса и салона в 23 страни, отличени са с повече от 50 награди. Носител е на международното звание артист на Международната федерация за фотографско изкуство /AFIAP/. Има зад гърба си 9 самостоятелни и 6 съвместни изложби. Удостоен е с награда „Русе“ в категория „Изобразително изкуство“ за 2020 г. от кмета Пенчо Милков. Той е първият фотограф, на когото се присъжда подобна награда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Приятелите
    Браво, Яшо! Желаем ти успех и дано отново започнеш да правиш годишни календари с твоите фотографии. Липсват ни много!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари