Коледа през очите на децата

0
Ученици от Русе и Гюргево се включиха в уникална по рода си онлайн изложба
Ученици от Русе и Гюргево се включиха в уникална по рода си онлайн изложба Снимка: Областна администрация - Русе

Ученици от Русе и Гюргево се включиха в уникална по рода си онлайн изложба

Близо 40 ученици от Русе и Гюргево участваха в уникална по рода си онлайн изложба, посветена на предстоящите празници.

Тя бе организирана от изпълнителния директор на Асоциация „Еврорегион Данубиус“ Лили Ганчева, Центъра за консервация и съхранение на народни обичаи и традиции в Гюргево и ОУ „Братя Миладинови“.

Инициативата се проведе под надслов „Коледа през очите на децата“, а по-рано днес 19 ученици от III, V, VI и VII клас на ОУ „Братя Миладинови“ бяха наградени. Те получиха грамоти за отлично представяне, а сред гостите на събитието беше и областният управител Данаил Ковачев. Той поздрави децата за труда и старанието и им пожела да бъдат здрави и все така активни. „С Вашите рисунки Вие показвате, че българските деца имат какво да разкажат на своите приятели в Румъния. Вярвам, че темата, по която сте рисували Ви е била наистина интересна. Свидетелство за това е голямото разнообразие в начина, по които Вие си представяте празниците“, каза Ковачев. Той обеща през новата година да срещне учениците с тези от Гюргево, за да може децата да се опознаят не само чрез творчеството си, но и на живо. На организаторите и учителите той благодари за професионализма и всеотдайността, с които ежедневно работят за по-доброто на нашите деца. „Подкрепяйте младите хора по пътя на мечтите им, нека има повече ползотворни дела и споделени успехи за всички ни и през новата година! Вярвам, че с обединени сили ще успеем да преодолеем всяко предизвикателство“, сподели още Ковачев и увери директора на учебното заведение Камен Минков в личната си и институционална подкрепа при реализирането на бъдещи съвместни инициативи.

От своя страна Лили Ганчева благодари на децата за инициативността, която са проявили и отбеляза, че опознаването на всяка чужда култура носи редица позитиви. Тя изрази признателност и към Камен Минков за подкрепата, както и към учителите Николинка Петрова, Петра Шербанеску и Даниела Косак за това, че вдъхновяват децата да участват в различни творчески инициативи. Изпълнителният директор на „Еврорегион Данубиус“ подчерта и ролята на директора на Центъра за съхранение на народните обичаи и традиции Кармен Пецанка за успешното реализиране на изложбата.

След награждаването вокалната група към ОУ „Братя Миладинови“ „Нотни картички“ с ръководител Здравко Петров поздрави гостите с коледни песни и танци.

Припомняме, че ОУ „Братя Миладинови“ редовно участва в различни трансгранични инициативи, като то е побратимено и с едно от най-големите училища в съседно Гюргево.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари