Всяка година над 30 000 българи напускат страната

0
Увеличението на доходите не може да покрие издръжката на живот в страната
Увеличението на доходите не може да покрие издръжката на живот в страната Видео: БНТ

Всяка година над 30 000 българи напускат страната в търсене на по-добър живот.

Демографската криза е най-големият проблем в страната, въпреки че доходите растат. Това каза президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Още от деня“ по БНТ.

„Виждаме какво става в цените. През последната година много рязко се ускори увеличението на цените – 10-12%. Това се отразява на джоба на всеки. Трябва да се иска поне 15% увеличение на заплатите, за да бъде усетен ръстът на доходите. Хората работят два пъти повече, отколкото получават“, коментира той.

По думите на Димитров, липсва механизъм за увеличение на доходите, защото през годините не успяхме да го договорим с бизнеса. „Увеличението на доходите не може да покрие издръжката на живот в страната. За да може да живее нормално едно четиричленно семейство е нужно да има доход от 2400 лева“, подчерта той.

„На 11 години в глобален мащаб се повтарят кризите. Никой не знае откъде идват и кой сектор ще засегнат. Аз се съмнявам, че България сама може да се защити, затова трябва да влезем в еврозоната. Социалните рискове са пренебрежими. Няма да има такова кафе, което пием сега“, прогнозира Пламен Димитров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари