Над 75% от българите имат проблем с покриването разходите си

3
3/4 от анкетираните казват, че доходите им са замразени
3/4 от анкетираните казват, че доходите им са замразени Снимка: Dunavmost

Това показват данните на Националната статистика за домашните бюджети

Над 75% от българите имат проблем с покриването на всекидневните си разходи. Това показват данните на Националната статистика за домашните бюджети. Освен на драстичния ръст на цените на стоки и услуги в последните месеци, това се дължи и на факта, че 3/4 от анкетираните казват, че доходите им са замразени. За да добави по някой лев към пенсията си, Цветана Велева продава цветята от градината си на Женския пазар.

„Цяла седмица не мога да ги продам. Хората казват „Как да ги купим, г-жо, като не се ядат. Ние гледаме първо да има какво да сготвим”, споделя възрастната жена, предава NOVA.

За цвете при Цветанка се спира Офелия. „Гледам да купувам от възрастните хора, които едва свързват двата края. Много ми е мъчно”, казва жената.

Пари се пестят дори от електричество. Средно 31,2% от домакинствата са ограничавали потреблението през първото тримесечие на годината.

„Пускаме пералня след 22.30 ч. Купуваме по-ниско качество продукти”, коментира икономистът Стоян Панчев. По думите му, ако не сме получили увеличение на заплатата през последните месеци, на практика сме обеднели.

А 74,6% от анкетираните са заявили, че заплатите им са били замразени. Николета, която е на пазара със сина си, се опитва да се пребори с инфлацията като е спряла да купува ненужни неща.

Единственият начин човек да си повиши доходите в днешно време е, ако смени работното място. Това обаче е свързано с много стрес”, коментира жената.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Не се оплаквайте
    Нашата секс-шпага смени: жената, децата, кучето, котката, апартамента, къщата, колата, любовницата, нивата, ливадата, ВЯРАТА, и накрая резбата. Носят се слухове, че бил пидираст. Не се разбира защо последната разпоретина отворила смрадливите си крака пред шпагата още не си е измила смрадливото отверстие.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари